Strazbur putovanje - odmor za pamćenje

Strazbur putovanje – aranžmani: Strazbur je grad u Francuskoj, u regionu Alzas. Samo ime ovog grada je nemačkog porekla i znači grad na raskršću. Sedište je Evropskog parlamenta, Saveta Evrope i Suda za ljudska prava, te je grad koji mami turiste širom sveta. Putovanje u Strazbur je ujedno i putovanje u Nemačku. Kako je smešten na bivšoj granici Francuske i Nemačke, Strazbur je grad koji predstavlja most između dve kulture.

Ovaj francuski grad je poznat po trgovini vinom, duvanom i hmeljom. Kada je u pitanju Strazbur znamenitosti su veoma brojne, te su glavni razlog zašto se ljudi odlučuju za posetu ovom gradu. Strazbur se nalazi u dolini reke Rajne i predstavlja drugu luku po veličini na ovoj reci. Ukoliko se opredelite za posetu Francuske i želite da se odmorite, opustite i saznate mnogo o istoriji ove države, a i Evrope uopšte, Strazbur je pravo mesto za vas. Na našem sajtu možete pronaći brojne ponude za sjajne aranžmane u Strazburu.

Strazbur smeštaj: apartmani i hoteli

Strazbur aranžmani uglavnom podrazumevaju i smeštaj i prevoz, ali ukoliko ste više za putovanje sopstvenim vozilom, i ta opcija vam je na raspolaganju. U ovom gradu je veliki izbor hotela koje odlikuje odlična hotelska usluga. Ukoliko ste više za privatan smeštaj, kada je u pitanju Strazbur apartmani koji odgovaraju svim vašim potrebama i zahtevima su vam takođe na raspolaganju.

Prevoz u ovom gradu je veoma dobro organizovan, te ako odsedate na periferiji grada ne očajavajte, veoma lako i brzo možete stići do centra. Grad nije preterano veliki, te sve bitne znamenitosti u gradu možete obići peške.

Atrakcije i znamenitosti Strazbura – šta videti u Strazburu?

Strazbur je grad koji poseduje veoma mnogo znamenitosti. Poznat je po Univezitetu koji je drugi po broju studentara u državi. Takođe, ono što morate obići ako se nađete u ovom gradu svakako je Katedrala sagrađena u gotičkom stilu. Kako je visoka 144 metara, nalazi se na petom mestu liste najvećih zgrada na svetu. O ovoj katedrali pisali su mnogi poznati pesnici, kao što je Pol Klode i Viktor Hugo. Katedrala ima samo jedan toranj, jer je nakon završetka njega, ponestalo novca na drugi toranj.

U ovom gradu su sačuvana brojna srednjovekovna zdanja, i za obilazak vam nije mnogo bitno da li se odlučite da posetite Strazbur na proleće ili jesen, bitno je samo da sija sunce i da možete da provedete ceo dan van smeštaja. Mnogi se odlučuju za turističku posetu ovog grada na leto, te kada je u pitanju Strazbur letovanje je još jedna opcija za koju se možete opredeliti, ako ste više za nešto drugačiji letnji odmor od odlaska na more.

Pretraga

Destinacija

  • Strazbur

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.