Agia Paraskevi - letovanje

Agia Paraskevi letovanje – aranžmani: Agia Paraskevi mesto je koje se nalazi u unutrašnjosti Grčke, ima izlaz na kamene plaže i i locirano je u blizini nekih od najpoznatijih grčkih letovališta, a samo 7 km od popularnog Skijatosa.  

Letovanje u Agia Paraskevi savršeno je za sve one koji bi da pobegnu od gužve i buke i napune baterije na mirnom mestu sa odličnom klimom. Ovo tradicionalno grčko selo nalazi se na jugu Kasandre, na oko 128 km od Soluna. Bogato je borovom šumom, pa se odlikuje izuzetno kvalitetnim šumskim i morskim vazduhom.

Aranžmane turističkih agencija za letovanje u Agia Paraskevi pronaći ćete na našem sajtu, gde ih možete i rezervisati, te uživati u ovom malom grčkom letovalištu.

Agia Paraskevi plaža

Agia Paraskevi plaža dugačka je oko 600 metara i godinama je nagrađivana Plavom zastavom. Na nekim mestima šljunkovita, a na nekim peskovita, ova plaža je vrlo posećena i popularna. Bogata beach barovima, ležaljkama i suncobranima – na njoj će svako pronaći kutak za sebe i uživati u ovoj plaži.

Agia Paraskevi smeštaj

S obzirom na to da je ovo vrlo malo mesto, turisti se obično češće odluče za smeštaj u Skijatosu, ali svakako, ukoliko žele, mogu pronaći i smeštaj u Agia Paraskevi. Najbolje je da, preko turističke agencije, svako ko želi da letuje u Agia Paraskevi rezerviše i pronađe aranžman koji mu najviše odgovara, a podrazumeva i organizaciju smeštaja.

Aranžmani za Agia Paraskevi letovanje nalaze se izlistani na našem sajtu, te lako možete da pronađete aranžman i smeštaj po svojoj meri.

Agia Paraskevi znamenitosti

Agia Paraskevi dobila je ime po istoimenoj crkvi koje se tu i nalazi, a u prevodu, ovo je zapravo “Sveta Petka”. Sem crkve, koja je tri puta rušena, pa podizana i koju morate obići na letovanju u Agia Paraskevi, na svakom koraku u ovom selu videćete zanimljive predele, arhitekturna rešenja i interesantan ambijent.

U selu se prave med, uzo i cipuro pa i njih morate probati. Cvetne leje takođe su atrkacija koja krasi svaku ulicu Agie. Dok se budete šetali kroz selo, nailazićete na mesta sa neverovatno lepim pogledom na more. Na malom trgu ovog sela uživaćete u uzou, kao i u hrani tipičnih, grčkih taverni.

Pretraga

Destinacija

  • Agia Paraskevi

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.