Agios Nikolaos Krit

Agios Nikolaos Krit – aranžman za letovanje: Agios Nikolaos je grad i sedište okruga Lasiti, u okviru periferije Krit. To je i jedan od važnih gradova na ostrvu Krit, koji se nalazi na severnoj obali na Egejskom moru. Ovaj grad ima i takozvano “jezero”, odnosno zatvoren zaliv u središtu grada, što mu daje posebnost, ali i privlačnost za veliki broj turista. Ako i vi želite da posetiti ovo mesto pogledajte ponude turističkih agencija sa našeg sajta.

Grčki naziv Agios Nikolaos (Ajos Nikolaos) u prevodu znači “Sveti Nikola”. Pošto je Sveti Nikola zaštitinik pomoraca ovo ime za naselja je veoma često i tipično u Grčkoj i na Kipru, gde se grčko stanovništvo još od davnina bavi pomorstvom.

Agios Nikolaos plaže

Agios Nikolaos je duga peščana plaža i vrlo je popularna kod turista. Nalazi se kod mesta Vasilikos. Na malom stenovitom uzvišenju sa leve strane plaže se nalazi crkvica, odakle se pruža fenomenalni pogled na okruženje.

Plaža je totalno uređena i opremljena sa suncobranima, ležaljkama, barovima, vodenim sportovima, terenima za odbojku i slično. Agios Nikolaos je idealan za sve, kako za starije i mlade, tako i za samce, parove i porodice, ali i avanturiste, istraživače i sve one koji bi rado proveli svoj odmor na plažama Agios Nikolaosa.

Agios Nikolaos apartmani i šta videti

Agios Nikolaos je tradicionalno brdsko grčko selo, sa kaldrmom i uređenim glavnim trgom i fontanom. Mesto je veoma živo noću, a tada je glavni trg prepun ljudi, koji sede po tavernama i kafićima. Ovde još uvek ima puno starih tipičnih, grčkih kamenih kuća. Poznate su kuće iz 19. veka sa impresivnim drvenim balkonima, a postoje i dve crkve koje su posvećene Svetom Đorđu i Svetoj Paraskevi.

Kada dolazite u Agios Nikolaos apartmani koje možete pronaći su uglavnom u užem centru grada, pa je sav sadržaj na dohvat ruke. Oblast Agios Nikolaosa je poznata po svojim vinogradima i dobrom vinu, a takodje imaju vrlo kvalitetan med i maslinovo ulje. Stoga, ukoliko planirate da posetite Krit Agios Nikolaos svakako mora biti na vašem spisku.

Last minute Agios Nikolaos

Agios Nikolaos last minute ponude itekako su popularne kod mnogih turista, s obzirom na to da su cene tada mnogo povoljnije i pristupačnije većem broju turista. Ipak, ono što takođe može olakšati vaš budžet za letnji odmor jesu i Agios Nikolaos first minute ponude, koje vam mogu omogućiti nezaboravno letovanje i uživanje u ovom mirnom grčkom gradiću.

Pretraga

Destinacija

  • Agios Nikolaos

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.