Atika putovanje

Atika putovanje – aranžman: Atika je oblast u Grčkoj koja čini veoma važan istorijski deo države. Glavni grad Grčke, Atina se nalazi upravo u ovoj oblasti. Ovaj region je smešten na poluostrvo Atika, koji izlati na Egejsko more. Istorija Atike je od antičkih vremena usko povezana sa Atinom, jednim od, ako ne i nazjnačajnijim gradom antičkog sveta.

Periferija Atika je jedna od 13 periferija u Grčkoj. Atika je smeštena u središnjem delu države i obuhvata deo istoimenog poluostrva, deo Peloponeza i Saronska ostrva. Ukoliko ste za letovanje 2019 odabrali Grčku i želite da se odmorite, opustite i provedete, a da uz to upoznate istoriju Grčke, Atika je pravo mesto za vas. Na našem sajtu možete pronaći brojne ponude za sjajne aranžmane za Atika putovanje.

Atika smeštaj – hotel ili apartman?

Atika aranžmani obuhvataju uglavnom i prevoz i smeštaj, ali i ukoliko ste pre za sopstveni prevoz, i ta opcija vam je dostupna i u ponudi. Atika je velika oblast i i obuhvata poznata grčka letovališta te u ponudi ima brojne hotele i apartmane kada je u pitanju smeštaj. Kako su hoteli opremljeni i uređeni na visokom nivou, odlična hotelska usluga je zagarantovana. Brojni hoteli, u zavisnosti od lokacije, imaju svoje bazene i svoje privatne plaže, pa mogu biti idealan odabir za odmor i relaksaciju.

Kada je u pitanju Atika apartmani su veoma traženi tip smeštaja, pa ne čudi što se ovaj deo Grčke svake godine sve više i više izgrađuje. Za one koji su više za privatan smeštaj u ponudi je veliki izbor apartmana i studija koji mogu biti locirani na samoj plaži ili centru određenog letovališta za koje se odluče.

Atika znamenitosti – šta videti i obići?

Atika oblast je smeštena u središnjem delu države. Kako je Atina upravno središte same oblasti, Atika nudi mnogo toga za obići i videti. Ukoliko se ne odlučite za letovanje, ovu oblast možete obilaziti u bilo koje doba godine. Ako se upustite u obilazak ove regije u Grčkoj, obavezno obiđite Partenon, hram koji je posvećen grčkoj boginji Atini, a izgrađen je u petom veku pre nove ere na Akropolju. Ujedno obiđite i Akropolj, grad na brdu, sa kojeg je pogled na Atinu očaravajući.

Atika je velika oblast u kojoj svako može naći ono što ga zanima, od odmora u prirodi ili na plaži i obilazaka istorijskih znamenitosti do šopinga i probanja tradicionalne grčke hrane u poznatim restoranima u Grčkoj.

Pretraga

Destinacija

  • Atika

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.