Atina putovanje

Atina putovanje i hoteli – ponuda aranžmana: Atina je prestonica Grčke, ali istovremeno kolevka zapadne civilizacije. Nadaleko čuven grad je jedan od najstarijih svetskih gradova, a njena istorija je duga preko 3400 godina. Svako na svetu je čuo za Antičku Grčku koja je bila centar umetnosti, učenja i filozofije. Ovo je bila domovina Platnove Akademije i Aristotelovog Liceja, ali i rodno mesto Perikla, Sofokla i Sokrata.

Atina putovanje je ljudima sa našeg podneblja izuzetno pristupačna destinacija koju mogu posetiti tokom cele godine. U Atini ima najviše sunčanih dana u odnosu na ostale evropske prestonice i možete je posetiti uz jedan od naših aranžmana bilo koje sezone u godini. Upoznajte modernu Grčku i onu koja se pruža ispod nje, otkrijte kako grad može da odiše urbanošću i tradicijom u isto vreme: otkrijte najvrednija kulturna nasleđa i istovremeno se provedite kao nikada u popularnim atinskim barovima.

Atina znamenitosti i atrakcije

Atina je dobila ime po boginji mudrosti koja je vekovima bila zaštitnica grada. Ono što je svakako prva stanica kad su Atina znamenitosti u pitanju je Akropolj – simbol grada koji se nalazi na litici viskoj 156 metara, koji se vidi iz svih delova grada. Ovde su smešteni hramovi Patenon, Erehteon i hram posvećen boginji Ateni Niki. U podnožju Akropolja se nalazi i muzej koji je jedan od najvećih arhitektonskih dostignuća. U muzej je uloženo čak 130 miliona evra i u njemu se nalazi vše hiljada eksponata iz perioda od VII veka pre nove ere do helenističkog razdoblja.

Druga asocijacija na Atinu je i stadion Panatinaiko gde su se 1896. prvi put odigrale moderne Olimpijske igre. Glavni trg u Atini – Sintagma je jedna od omiljenih atrakcija grada Srbima jer se na njemu nalazi ulica Karađorđa srpskog koja označava prijateljstvo Grka i Srba. Postoji još mnogo znamenitosti i atrakcija koje se nalaze u gradu ili malo izvan njega, ali sigurno je jedno – u Atini vam neće biti dosadno.

Smeštaj – Atina hoteli i apartmani

Treba imati na umu da je Atina na prvom mestu metropola koja je naviknuta na posetu mnogbrojnih turista iz celog sveta. Iz tog razloga kategorije smeštaja u Atini su mnogobrojne. Atina hoteli su jedna od opcija, a ima onih od 2 do 5 zvedica. Druga opcija su privatne smeštajne jedinice – apartmani i stanovi. Cena smeštaja će zavisiti od doba godine u kojoj posećujete Atinu i delu grada u kome odsedate.

Posetite Atinu, grad u kome su se smenjivale civilizacije i vladari, mesto u kom ćete se osetiti malo i istovremeno izuzetno dobrodošlo. Opredelite se za Atina putovanje i upoznajte grad bogate prošlosti i predivne sadašnjosti.  

Pretraga

Destinacija

  • Atina

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.