Putovanje u Delfi

Putovanje u Delfi – šta videti i posetiti: Delfi je savremeni grad u Grčkoj, poznat po arheološkom nalazištu koje se od 1987. godine nalazi na Uneskovoj listi svetske baštine. Reč je o modernom gradu koji broji oko 3 500 stanovnika, a turizam je razvijen upravo zahvaljujući arheološkom kompleksu, zbog čijeg iskoopvanja je deo naselja izmešten na prostor na kome se nalazi i danas. Delfi su u vreme antičke Grčke smatrani za centar sveta, a bili su poznati i kao najveće proročište koje je u to vreme privlačilo hodočasnike iz raznih krajeva sveta.

Na našem sajtu možete pogledati koji aranžmani za Delfi su u ponudi, i pronaći onaj koji najviše odgovara vašim željama i preferencijama. Putovanje u Delfi predstavlja odličnu priliku da saznate više o antičkom periodu ove države, koji sadrži niz zanimljivosti i legendi koje turiste ostavljaju bez daha.

Delfi šta videti i posetiti?

Putovanje u Delfi podrazumeva obilazak brojnih znamenitosti u kojima ćete zaista uživati tek kada čujete legende koje se za njih vezuju. Apolonov hram je jedna od najvažnijih znamenitosti u Grčkoj, s obzirom na to da je kult Apolona jedan od najvrednijih kada govorimo o grčkoj mitologiji.

Veruje se da je proročica Pitija upravo iz njega, sa zlatnog tronošca prorokovala, dok su iz pukotina zemlje izbijala isparenja prozrokovana vulkanskim dimom koji je kroz njih prolazio, što je pružalo posebnu draž čitavom događaju. Turistima se danas pruža mogućnost da obiđu upravo ovo mesto, i da čuju još mnoge legende u vezi sa njim.

Osim Apolonovog hrama, posetioci u okviru ovog lokaliteta mogu da posete i pozorište iz četvrtog veka pre nove ere, koje se nalazi iznad Apolonovog hrama i pruža predivan pogled na čitav kompleks. Tu je i svetilište Atine Pronije i Tolosa i stadion na kome su se održavale važne manifestacije i sportska dešavanja.

Svetilište Atine Pronije i Tolosa danas postoji u ostacima, pošto nikada nije rekosntruisano nakon velikog zemljotresa koji ga je delimično srušio. Delfi na proleće nude mogućnost da lepote Grčke spoznate i van atraktivnih plaža i popularnih letovališta koje turisti posećuju isključivo leti.

Apartmani i hoteli u gradu Delfi

Apartmani i hoteli u gradu Delfi su pretežno skoncentrisani u naseljenom delu. Svi smeštajni kapaciteti nude visok kvalitet usluge i udobnost, a ljubaznost i gostoprimstvo na koje naiđete u ovom gradu će vas oduševiti već prvog dana. Hoteli nude sobe sa odličnim pogledom na grad, dok apartmani predstavljaju još popularniju varijantu zbog pristupačnih cena i privatnosti koju nude.  

Pretraga

Destinacija

  • Delfi

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.