Hios letovanje

Hios Grčka – aranžmani: Ukoliko još uvek niste posetili grčko ostrvo Hios letovanje i ovogodišnji odmor iskoristite da se upoznate sa svim njegovim čarima. Jedinstvena arhitektura, egzotične plaže i specijaliteti ovog ostrva ostaviće vas bez daha. Saznajte šta vas očekuje na ovom ostrvu i pogledajte ponudu smeštaja.

Ostrvo Hios – Blago Egejskog mora

Hios je po veličini peto ostrvo u Grčkoj, smešteno u severo-istočnom delu Egejskog mora. Glavni grad ostrva je Hora, koji je ujedno i najveći grad koji se nalazi na Hiosu. Smatra se jednom od najbolje čuvanih tajni ovog dela Egejskog mora, i njegovim blagom.

Ono što ostavlja možda najveći utisak posetioce jeste jedinstveno uređenje čime se ostrvo Hios ponosi. Specifična seoska arhitektura nalik utvrđenjima je razlog zbog kog je Hios ostrvo koje se dosta razlikuje od ostalih u Grčkoj. Veruje se da je ovaj stil rezultat toga što je Hios bio domovina barona i zbog toga što drži poziciju jedinog komercijalnog proizvođača mastike na svetu. Reč je o biljci koja se koristi kako za jelo, tako i u medicinske svrhe, a koja uspeva samo na ovom ostrvu.

Hios letovanje – odmor uz prirodu i prelepe plaže

Ostrvo Hios se može pohvaliti egzotičnim plažama, pa budite sigurni da ćete se sa letovanja na ovom ostrvu vratiti sa velikim brojem lepih fotografija. Kilometarsko duga obala ovog ostrva koju zapljuskuje more specifične smaragdno zelene boje predstavlja pravi raj za turiste.

Plaže na Hiosu odlikuju i sitni pesak, dugačka šetališta i beach barovi. Kao najpoznatije plaže Hiosa ističu se Emporios, Karfas, Vrontados i Agia Fotini, a poznate su i plaže koje su odlično opremljene za sport – Ella Vista i Afanis Naftis.

Ostrvo Hios – smeštaj i aranžmani

I kada je u pitanju ostrvo Hios Grčka svojim turistima nudi smeštaj u vidu hotela i apartmana. Pogledajte ponude smeštajnih kapaciteta i aranžmana za “Hios letovanje” i rezervišite na vreme ovogodišnji odmor.

Pretraga

Destinacija

  • Hios

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.