Itaka letovanje

Itaka letovanje – aranžmani: Ostrvo Itaka sa tek nešto više od 3000 stanovnika već godinama unazad mami pažnju turista širom sveta. Ovaj biser Jonskog mora poznat je po grčkim mitovima, ali i prelepim pejzažima. Ukoliko je vaš izbor za ovogodišnje letovanje Itaka first minute, regularne i last minute ponude možete naći na našem sajtu, a evo šta vas tamo očekuje.

Ostrvo Itaka – dom Odiseja

Ostrvo Itaka spada u sedam glavnih ostrva Jonskog mora, a drugo je najmanje po veličini. Smešteno je na severoistočnoj obali Kefalonije, zapadno od kontinentalne Grčke. Kada su u pitanju popularne destinacije kao što je Itaka ostrvo osim ponude dobrih plaža sa sobom mora da nosi još neke atrakcije kako bi opravdalo toliko interesovanje.

Najveću slavu ovo mesto duguje grčkoj mitologiji i Homerovim pričama o Ilijadi i Odiseji, pa je celo ostvo Itaka identifikovano kao – dom Odiseja i mesto na kome je 20 godina voljena Penelopa strpljivo čekala da se vrati iz Trojanskog rata.

Itaka letovanje – odmor uz prirodne lepote ostrva

Kada se govori o plažama koje nudi Itaka ostrvo kao svoju najlepšu često izdvaja Deksu – šljunkovitu plažu koju okružuju masline, po kojima je ovo ostrvo takođe poznato. Upravo na ovoj plaži je, sudeći po mitu, Odisej pristao kada se vraćao u svoju domovinu.

Uska plaža Skinos je takođe izbor turista koji žele da uživaju daleko od gužve, a hlad visokih čempresa doprineće tome da doživite prirodne lepote ovog ostrva. Plaža Filiatro je dobar izbor zahvaljujući toploj vodi i prirodnom hladu maslina.

First minute, regularne i last minute Itaka ponude

Za one koji vole da ranije isplaniraju svoje letovanje i žele da njihova sledeća destinacija bude čuveno ostrvo Itaka first minute ponude su odličan izbor, a one se takođe mogu naći na našem sajtu, zajedno sa svim aranžmanima za Itaku. Za planiranje “u zadnji čas” pratite ponude i izaberite Itaka last minute aranžmane. Pogledate ponudu smeštaja i celokupne organizacije putovanja, i rezervišite željeni aranžman.

Pretraga

Destinacija

  • Itaka

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.