Jerisos letovanje - za savršen odmor na Halkidikiju

Jerisos hoteli – aranžmani za letovanje: Jerisos je gradić u Grčkoj, koji se nalazi na poluostrvu Halkidiki i jedno je od najpoznatijih letovališta na pomenutom poluostrvu. Nalazi se na obalama Egejskog mora, a okruženje grada je brdovito i kamenito. Ukoliko želite da provedete ovo leto na Jerisosu pogledajte neku od ponuda turističkih agencija sa našeg sajta i rezervišite sebi savršen odmor.

Jerisos je veoma popularno mesto za odmor u toku letnje sezone, koja traje od polovine maja meseca do kraja septembra. Jerisos je usputna stanica hodočasnika, koji putuju na Svetu Goru. Ono po čemu je Jerisos poznat, su ribari i odlične taverne sa svežom morskom ribom. Danas broji oko 3500 stanovnika. Ovo je pre svega porodično mesto za odmor i  sve one koji vole mirno uživanje i maksimalnu relaksaciju u tišini. Jerisos pruža sve ono što turista od Grčke očekuje.

Jerisos smeštaj

Danas se Jerisos smatra za jedno od najvažnijih turističkih mesta na Halkidikiju. Pored nekoliko hotela, od nekadašnjih ribarskih kuća nastali su luksuzni Jerisos apartmani za izdavanje za različite ukuse i džepove mnogih turista. Jerisos hoteli su uglavnom moderno izgrađeni objekti, sa urbanim sadržajem i svim pogodnostima za turiste koji odluče da odsednu u nekom od njih.

Jerisos plaže

Plaže Jerisosa su duge, peščane i zlatne boje. Gradska plaža u Jerisosu spada u najlepše plaže na Halkidikiju, a možda i u celoj Grčkoj. More je vrlo toplo čak i na početku sezone. Šetalište pored plaže je vrlo lepo uređeno, a pored staze je lep drvored palmi. Duž plaže se nalaze kafići sa svojim ležaljkama, a ostali deo glavne plaže je slobodan. Glavna plaža je duga preko 1 kilometar. Plićak od oko jednog metra dubine se prostire 10 metara od obale, a na 100 metara od obale dubina mora je oko 7-8 metara.

Plaže u okolini Jerisosa su u istoj meri lepe, ali duže, prostiru se čak i na 7-8 kilometara. One su manje posećene, pa tako ljubitelji samoće mogu uživati, a da oko sebe nemaju druge kupače. Među prelepim plažama oko Jerisosa najviše pomena zaslužuju Koiri, Ksiropotami, Kakoudia, Kozi.

Kakoudia se nalazi na oko 1,5 kilometara od Jerisosa. Mirna je, a odlikuje se velikim stenama na 10-ak metara od obale. One izgledaju kao pravo čudo prirode, kao da ih je neko spustio na to mesto. Na plaži nema hlada, pa bi trebalo poneti svoj suncobran.

Jerisos last minute

Letovanje u Jerisosu prava je atrakcija i doživaljaj za sve one koji žele miran i opuštajući odmor. Last minute Jerisos ponude savršena su prilika za sve one koji žele da prođu što jeftinije, a da ipak iskuse sve čari ovg letovališta.

Pretraga

Destinacija

  • Jerisos

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.