Letovanje u Korintu

Korint letovanje – aranžmani: Kada su u pitanju grčke destinacije, poluostrvo Peloponez je ubedljivo jedna od najtraženijih, a upravo u okviru periferije Peloponeza smeštan je i grad Korint. Ukoliko planirate letovanje u Korintu, pogledajte ponude naših aranžmana, i saznajte šta vas očekuje u ovom grčkom gradu.

Grčka atmosfera u modernom gradu

Korint je smešten u severoistočnom delu grčkog poluostrva i istorijske pokrajine Peloponez, blizu izlaza Korintskog kanala (po kome je i poznat) u Korintski zaliv. Ovaj grčki grad odlikuje sredozemna klima, koja je poznata po dugim i toplim letima, što najviše mami turiste da posete ovaj grad.

Korint je izuzetno moderan grad koji je ujedno i upravno sedište okruga Korintija. Ovde ćete naići na brojne prodavnice, restorane i taverne, ali i na veliki broj barova i noćnih klubova. Najurbaniji deo grada je Vaterfront koji je i jedan od najatraktivnijih delova Korinta.

Takođe možete obići i stari drevni grad, koji je nakon zemljotresa koji ga je zadesio 1858. godine obnovljen, i pomeren duž obala Korintskog kanala. Iako je Korint moderan grad, tradicionalna grčka atmosfera ne izostaje.

Korint kao sve posećenija turistička destinacija

Interesovanje za Korint i posetu ovom gradu raste iz godine u godinu, čemu je samo doprinela činjenica da je ovaj grad postao važan industrijski centar Grčke. Na samo 80 kilometara udaljenosti od Atine, Korint predstavlja i odličnu usputnu stanicu na putu do čuvenog grčkog grada.

Upravo se stanovnici Atine često odlučuju za odmor i posetu Korintu, a kao najpoznatiji deo grada izdvaja se Lutraki, sa velikim peščanim plažama. Takođe je zanimljivo da se ovde nalazi najveći kazino u Grčkoj.

Smeštaj u Korintu

Smeštaj u Korintu, kao i prevoz i celokupna organizacija putovanja dostupni su vam putem naših ponuda. Pogledajte koji aranžmani su u ponudi i počnite sa planiranjem odmora u Korintu.

Pretraga

Destinacija

  • Korint

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.