Krf letovanje

Krf letovanje – aranžman: Krf je jedno od najlepših grčkih ostrva, a ujedno je i drugo po veličini od ukupno sedam velikih Jonskih ostrva (pored Krfa, još i Paksos, Lefkada, Itaka, Kefalonija, Zakintos, Kitira). Krf spada u bogatija grčka ostrva, a grane koje su posebno razvijene su poljoprivreda i turizam. Svake godine turisti u ogromnom broju posećuju ovo ostrvo, a ako i vi želite da iskusite čari Krfa pogledajte brojne ponude turističkih agencija sa našeg sajta i rezervišite sebi jedinstveni aranžman.

Klima na ovom ostrvu je sredozemna, sa toplim letima, dok su zime blage, sa retkim temperaturima ispod 10 stepeni. Ono što je posebna karakteristika Krfa jeste velika količina padavina i velika vlažnost vazduha, pa je u poređenju sa ostalim delovima Grčke, Krf osoben po svojoj bujnoj vegetaciji. Iz tog razloga, Grci su ovo ostrvo nazvali “Zeleno ostrvo”.

Krf plaže

Zahvaljujući svojim prirodnim odlikama, a pre svega razuđenoj obali sa brojnim zalivima, Krf ima veliki broj malih, ali itekako čistih i lepo uređenih plaža. Pred vama su neke najlepše plaže na Krfu, koje svakako morate posetiti.

Halikounas je više peščana dina nego klasična plaža i ona razdvaja Jonsko more od Jezera Korison. Nalazi se na jugozapadnom delu ostrva, a pošto je veoma velika, uvek ćete naći mesta za postavljanje peškira. Tu je i škola kajt-surfinga – surfovanje sa padobranom, za sve one koji vole adrenalinske avanture. Do ove plaže se lako stiže, parking je ogroman, a sama plaža deluje kao pravi raj na zemlji.

Kalamaki je takođe velika plaža. Nalazi se na severoistočnoj obali Krfa. Voda je veoma plitka, te je savršen izbor za sve one porodice sa decom ili neiskusne plivače, jer voda postaje duboka tek značajno daleko od obale. Glifada je veoma popularna plaža na Krfu. Pejzaž je očaravajuć, a tu je i neprestana žurka, pa je ova plaža omiljena mlađim posetiocima ostrva. Za sve one koji vole muziku i vodene sportove, na Glifadi je zagarantovan nezaboravan provod.

Krf smeštaj

Krf nudi šarenu lepezu kada je u pitanju ponuda smeštajnih objekata, od luksuznih hotela do apartmanskog smeštaja. Kada je u pitanju Krf hoteli koji postoje nude savršenu uslugu i komoditet za sve svoje posetioce. Krf apartmani su jeftinija varijanta, a svakako jednako udobna i pogodna opcija za one koji žele da na najbolji način iskuse i dožive sve one mogućnosti koje ovo ostrvo nudi.

Last minute Krf

Krf last minute ponude itekako su popularne kod naših turista, s obzirom na to da su cene tada mnogo povoljnije i pristupačnije su turistima sa ne tako dubokim džepom. Ipak, ono što takođe može olakšati vaš budžet za letnji odmor jesu i Krf first minute ponude, za nezaboravno letovanje i uživanje na ovom uzbudljivom grčkom ostrvu.

Pretraga

Destinacija

  • Krf

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.