Lefkada letovanje

Lefkada letovanje – aranžman: Lefkada je grčko ostrvo koje pripada grupi Jonskih ostrva. Lefkadu čini grupa nekoliko manjih ostrva, a ukupna površina ostrva je oko 300 kilometara kvadratnih. Ostrvo je od kopna odvojeno uzanim moreuzom, širokim oko 2 kilometara. Lefkada je uglavnom krševita i brdovita, a već godinama unazad je omiljeno letovalište brojnih turista širom sveta. Ukoliko želite da posetite Lefkadu pogledajte neku od ponuda turističkih agencija sa našeg sajta.

Severno od Lefkade nalazi se Krf, a južno od nje su Kefalonija i Itaka. Klima na Lefkadi je sredozemna, sa dugim i toplim letima, kao i blagim, kišovitim zimama. Na Lefkadi postoji i nekoliko malih plodnih dolina, a najčešće se uzgajaju maslina, vinova loza i agrumi.

Lefkada hoteli

Kada je u pitanju Lefkada hoteli koji se nalaze variraju od izuzetno luksuznih do onih sa skromnijom ponudom smeštajnih objekata i pristupačnijoj ceni široj populaciji. Lefkada apartmani su pristupačnija varijanta, ali jednako kvalietan smeštaj za sve one koji žele da provedu savršen odmor na ovom magičnom ostrvu.

Lefkada znamenitosti

Ovaj biser jonskog mora, pored savršenih plaža i idiličnog odmora, trebalo bi posetiti i zbog brojnih znamenitosti koje vredi videti.

Manastir Faneromeni nalazi se na svega 4 kilometra od glavnog grada Lefkade. Smatra se za zaštitnika ostrva, a ima mali zoo vrt, pa predstavlja pravi botanički raj na ostrvu. Vodopadi Dimosari se nalaze oko 3,5 kilometra od Nidrija, a uživaćete u prijatnoj šetnji kroz maslinjake, drveća limuna i platana.

Ono što biste još morali da posetite jesu tradicionalna sela Lefkade, u kojima se čini kao da je vreme stalo. Odlikuju ih stare kamene kuće i vremešni starosedeoci. Rt Lefkada je najjužnija tačka na ostrvu i svetionik pored koga mnogi turisti uživaju u prelepom zalasku sunca.

Lefkada plaže

Turisti bi morali da znaju da su istočna i zapadna obala Lefkade potpuno različite. Kada je u pitanju Lefkada plaže su daleko lepše na zapadnoj obali, a za ove plaže karakteristična je svetlo plava, prozirna boja mora.

Najlepša plaža, ne samo na Lefkadi, nego i u celoj Grčkoj je Porto Katsiki, koja je simbol ovog ostrva. Na plaži su šljunak i mali, obli kamenčići. U vodi nema plićaka, već je dubina relativno nagla, odmah posle dva metra od obale. Porto Katsiki je velika plaža, ali je veoma posećena i u sezoni se stvaraju velike gužve.

Egremni plaža je takođe veoma lepa i jedna od popularnijih na Lefkadi. Obala je prekrivena šljunkom, a talasi su konstantni i veoma snažni. Na plaži nema mnogo sadržaja, pa je preporuka da ponesete sve što vam je potrebno. Kathisma se nalazi na zapadnoj obali, a ova plaža ima sve što i teže dostupne plaže – divno svetlo plavo more, beli šljunak, talase, a prednost je što se kolima možete spustiti do nje. Tu su još i plaže Milos, Agiofili, Pefkoulia…

Lefkada last minute

Lefkada last minute ponude itekako su popularne kod naših turista, s obzirom na to da su cene tada mnogo povoljnije i pristupačnije većem broju turista. Ipak, ono što takođe može olakšati vaš budžet za letnji odmor jesu i first minute Lefkada ponude, koje vam mogu omogućiti nezaboravno letovanje i uživanje na ovom čarobnom grčkom ostrvu.

Pretraga

Destinacija

  • Lefkada

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.