Litohoro letovanje

Litohoro hoteli i letovanje – ponuda aranžmana: Litohoro je selo od svega 7000 stanovnika, na nadmorskoj visini od 300 metara, koje je ušuškano u podnožju planine Olimp. Ovo nije klasično letovalište, već jedno od najposebnijih mestašca gde ćete imati priliku da istinski doživite Grčku, njenu kulturu i autentičnost. Litohoro je udaljen 5 kilometara od mora, a planinarima je posebno poznat kao polazna tačka iz Grčke.

U ovom mestu preovladava makedonska arhitektura, sa gusto zbijenim kućama, ali i bujna vegetacija koja selo obasipa mirisima. U Litohoru postoji mnoštvo tradicionalnih četvrti, niz uskih ulica i starih kuća koje daju poseban šarm gradu. Ipak, ovde postoji i veliki broj religijskih spomenika, mesta za hodočašća, kulturnih centara i uređenih trgova. Opredelite se za Litohoro letovanje uz jedan od naših aranžmana i otkrijte sve čari ovog grčkog planinskog seoceta.

Litohoro plaže

U luci Lithoro Gritsa počinje pečšana plaža koja se završava u Leptokariji. Duž cele obale se nalazi ispod naselja Litohoro. Skoro sve plaže su peščane sa ponekim šljunkovitim delovima, a raznolikost ne čudi i zbog velike površine. Ono zbog čega su plaže toliko fascinantne je pogled koji se pruža na planinu Olimp. Najpopularnije plaže koje se nalaze istočno od Litohora su Plaka Litohoro i plaža Kalivia Varikou.

Smeštaj – Litohoro hoteli i apartmani

Litohoro hoteli su poznati po visokom nivou usluge i velikom broju zvezdica koje imaju. Ukoliko želite da se zaista opustite, opredelite se za jedan od hotela u kojima ćete naići na komfor o kom ste mašali. Kao i svako drugo mesto u Grčkoj – i ovde je popularno iznajmljivanje apartmana i kuća. Ukoliko na vreme planirate svoj odmor, cene su daleko povoljnije.

Ukoliko volite avanturu, ne propustite priliku da se oprobate u planinarenju i planinskim sportovima na magičnom Olimpu. Ipak, ukoliko želite da se u potpunosti odmorite, naći ćete svoj užitak u nekim od restorana i taverna koje nude prave gastronomske specijalitete i poznato grčko piće – uzo.

Pretraga

Destinacija

  • Litohoro

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.