Olimpska regija

Olimpska regija hoteli i apartmani – aranžmani: Neka od najpoznatijih letovališta Grčke kao što su Paralija, Leptokarija ili Platamon zapravo su deo čuvene Olimpske regije. Poznatija i kao Pieria, ova regija već godinama unazad privlači veliki broj naših turista. Ukoliko je vaš izbor za letovanje Olimpska regija last minute, first minute i regularne ponude dostupne su vam putem aranžmana mnogih turističkih agencija. Saznajte šta možete očekivati od ovog dela Grčke i pogledajte ponude za letovanje.

Koja letovališta nudi Olimpska regija?

Olimpska regija smeštena je u severoistočnom delu Grčke i zauzima površinu od 1516 kilometara kvadratnih. Sa zapadne strane ove regije nalazi se veličanstvena planina Olimp, pa se avanturisti mogu odlučiti i na istraživanje ovog dela Grčke. Sigurno ste upoznati sa time da je prema legendama Olimp sedište bogova.

S druge strane, podnožje planine i njegove lepote prvi su otkrili Tračani, koji su po svom plemenu Pieri i krstili ovu obast. Uz obalu dužine od preko 70 kilometara, Olimska regija turistima nudi nekoliko malih, ali i nekoliko većih predivnih letovališta. Kao najpoznatija izdvajaju se Paralija, Leptokarija, Nei Pori, Platamon, Olympic Beach, Litohorno i Korinos.

Glavni grad Olimpske regije je Katerini, pa se turisti koji odmor provode na nekim od pomenutih letovališta često odlučuju za posetu ovom gradu i šetnju uz šoping. Ovde se nalazi veliki broj prodavnica, a turiste najviše privlači povoljna cena kože.

Plaže Olimpske regije

Čak 70 kilometara međusobno povezanih plaža turistima ostavlja veliki izbor, ali njihovo zadovoljstvo ponudom je gotovo zagarantovano. Plaže ove oblasti su peščane, široke, a čisto more predstavlja pravi raj za kupače i ljubitelje plivanja.

Zbog ovakvih plaža, Olimpska regija je odličan izbor za porodice za decom. Ipak, ukoliko od letovanja očekujete i provod, možete računati i na to jer su letovališta poput Paralije  odličan izbor za mlade.

Olimpska regija hoteli i apartmani

Kada su u pitanju letovališta koja nudi Olimpska regija last minute i first minute ponude su uvek opcija, a smeštaj u ovim mestima možete i regularno rezervisati tokom cele sezone. Bilo da vam odgovara regularna ponuda, ili jurite first i last minute Olimpska regija je sigurno dobar izbor za vas. Ukoliko vas zanima smeštaj koji nudi Olimpska regija hoteli i apartmani su vam dostupni u okviru aranžmana brojnih turističkih agencija. Pogledajte aktuelne ponude i rezervišite letovanje.

Pretraga

Destinacija

  • Olimpska regija

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.