Paliouri (Paljuri)

Paliouri letovanje – aranžmani: Na jugoistočnoj obali poluostrva Kasandra, na oko 120 km od Soluna i 7 km od Pefkohorija, smešteno je ribarsko selo, a sve popularnije turističko mesto, po imenu Paliouri. Mnogi ga zovu Paljuri, a bez obzira na to kako ga nazivate – nema sumnje da će letovanje u Paliouriju na vas ostaviti jake i nezaboravne utiske i doživljaje.

Božanstvena plaža, uz azurno-plavo Egejsko more, kao i mir i spokoj u samom mestu, čine Paliouri savršenim mestom za letnji odmor, punjenje baterija i pune kapacitete uživanja. Okolinu plaže i mesta Paljuri okružuju borovi, a najsitniji, beli pesak nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Aranžmane agencija za mirno letovanje u Palioriju ovde ćete pronaći, a nema sumnje da ćete itekako uživati u ovom letovalištu na Kasandri, prvom od 3 “prsta”.

Paliouri hoteli

Kada je reč o smeštaju u Paliouriju, agencije uglavnom nude hotelski smeštaj. Ovo je malo i mirno letovalište, te u skladu s tim ima svega par hotela, a jedan od njih se posebno ističe svojom grandioznošću i SPA pogodnostima. Pronaći ćete i skromnije i manje hotele, a apartmane u ovom mestu ili njegovoj blizini možete da iskoristite kao opciju smeštaja ukoliko se u Paljuri uputite “u sopstvenoj režiji”.

Paliouri plaže

Okružen borovom šumom i planinama, sa peščanom plažom koja je smeštena na oko 600 metara od mesta i kristalno čistim, tirkizno plavim morem – Paliouri zaista predstavlja pravi letnji raj. Na svega 2 km od Paliourija nalazi se Kruso (Hruso) Beach – najlepša plaža na Kasandri. Obavezno tokom letovanja uživajte i na plaži Svetog Nikole, kao i na plaži Paliouri (Paljuri).

Ove plaže smatraju se nekima od najlepših na ovoj obali, a mirne su, čiste i bezbedne, pa su odličan izbor za roditelje sa decom i porodična letovanja. Naravno, i mladi željni odmora Paliouri mogu koristiti kao savršenu letnju oazu za odmor, a blizina Pefkohorija u kom mogu izaći noću naročito im odgovara.

Paliouri znamenitosti

Kao i cela Grčka, pogotovo njen obalski deo, Paliouri je takođe izuzetno staro mesto sa burnom istorijom. Ipak, na ulicama Paliorija ne mogu se videti antičke građevine, ali one iz 18. i 19. veka su sveprisutne.

Izuzetno čisto i šarmantno, ovo mesto bogato je kućama bele i bež boje, uskim uličicama i simpatičnim tavernama.. Obavezno obiđite i: crkvu Agios Nikolaos (6 km od Paliouri), mesto Ksina i Ag. Nikolaos (6 km od Paliouri), kao i mesto Agia Paraskevi (5 km od Paliouri).

Pretraga

Destinacija

  • Paliouri

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.