Parga letovanje

Parga letovanje – aranžman: Parga je gradić u Grčkoj, koji se nalazi u oblasti Epira. Grad je smešten u omanjem zalivu Jonskog mora. Preko puta Parge nalazi se ostrvo Krf, a usled svog izvanrednog položaja ni ostala Jonska ostrva nisu daleko, te je ovo letovalište odlična baza za dalji obilazak jonskog dela Grčke. Brojni turisti svake godine posećuju ovo mesto, a ukoliko i vi želite da Parga bude vaša destinacija za odmor pogledajte neku od ponuda turističkih agencija sa našeg sajta.

Parga je mesto koje objedinjuje sve tipove turista, pogodna je kako za mlade, tako i za starije, ali i za porodice sa decom. Posebno je interesantna za parove, zbog romantičnog osećaja koji vam pruža slikoviti pejzaž ovog mesta.

Parga plaža

Plaža Sarakiniko je jedna od najlepših plaža u i oko Parge na kojoj skoro nikad nije gužva. Plaža je pretežno peščana ali ima i sitnog šljunka a voda je kristalno čista. Plaža je uređena sa suncobranima i ležaljkama ali ima i delova gde slobodno možete postaviti svoj peškir.

Plaža Agios Sostis je izolovana i nije uređena, na njoj nema suncobrana i ležaljki, ali zato nemojte se iznenaditi ako sretnete nekog nudistu. U blizini ove plaže se nalazi i mala crkva. Ovo je plaža sa peskom ali nije za porodice sa decom već za ljude koji su malo slobodnijeg duha

Valtos plaža je sinonim za plažu u Pargi i svakako je jedna od najlepših plaža. Ovo je dugačka peščana plaža i svi koji idu u Pargu se kupaju na ovoj plaži. Nalazi se na nekoh 15-tak minuta hoda od Parge odmah iza venecijskog zamka.

Plaža Lichnos je od krupnijeg peska ili sitnijeg šljunka i nalazi se u zalivu. Plaža je najvećim delom uređena sa suncobranima i ležaljkama dok na desnom delu plaže ima dovoljno mesta za sopstvenu postavku.

Parga hoteli

Kada je u pitanju Parga hoteli koji se nalaze variraju od izuzetno luksuznih do onih sa skromnijom ponudom smeštajnih objekata i pristupačnijoj ceni široj populaciji. Parga apartmani su pristupačnija varijanta, ali jednako kvalietan smeštaj za sve one koji žele da provedu savršen odmor na ovom čarobnom mestu.

Parga znamenitosti

Najinteresantnija je venecijanska tvrđava, iz 13. veka, u čijim prostorijama se nalazi postavka umetničkih fotogafija na temu “Parga – nekad i sad”. Pored glavne velike crkve posvećenoj Svetom Nikoli u blizini centra letovališta, u samom mestu i okolini, izgrađen je veliki broj crkava, a posebno je interesantna crkva posvećena Bogorodici, kao i crkva Agios Sostis izgrađena u šupljini koju su napravile dve velike stene.

Ali-Pašina tvrđava nalazi se izvan Parge (oko 6 kilometara), između mesta Antuza i Aja (Agia), i izgrađena je kako bi Turci organizovali napad na Pargu. Iako do planiranog napada nije došlo, ova tvrđava je jedna od značajnih znamenitosti ovog mesta.

Parga last minute

Parga last minute ponude itekako su popularne kod mnogih turista, s obzirom na to da su cene tada mnogo povoljnije i pristupačnije većem broju turista. Ipak, ono što takođe može olakšati vaš budžet za letnji odmor jesu i Parga first minute ponude, koje vam mogu omogućiti nezaboravno letovanje i uživanje u ovom mirnom grčkom gradiću.

Pretraga

Destinacija

  • Parga

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.