Ostrvo Patmos letovanje

Patmos letovanje – ponuda aranžmana: Patmos je jedno od ostrva grupe Dodekaneza u istočnoj Grčkoj. Ostrvo je malo, planinsko i kamenito, a obala Patmosa je razuđena. Ostrvo je veoma izduženo u pravcu sever-jug oko 12-13 km, a relativno usko u pravcu istok-zapad 3-5 km. Danas se privreda Patmosa uglavnom zasniva na turizmu i pomorstvu. Za turizam na Patmosu karakteristično je hodočasništvo i razne kulturne i obrazovne manifestacije na ostrvu. Ukoliko i vi imate želju da posetite ostrvo Patmos pogledajte ponude turističkih agencija sa našeg sajta i rezervišite sebi nezaboravno putovanje na Patmos.

Patmos plaže

Patmos ima vrlo razuđenu obalu sa brojnim pećinama, zalivima i lukama. U pitanju je malo ostrvo površine svega 34 kvadratna kilometra, planinskog karaktera, sa brdima, kamenjem i stenama koje se pružaju duboko u more. Ostrvo Patmos je jedno od najsunčanijih ostrva sa preko 3.000 sunčanih sati godišnje, sa suvom sredozemnom klimom, gde uvek duva blagi severni vetar.

Prelepe plaže i kristalno čisto, bistro more su glavne odlike Patmos ostrva. Glavni grad Patmosa Skala ima gradsku plažu, na kojoj je velika gužva tokom letnje sezone. Severno odatle se nalazi plaža Melio, koja je uvek većim delom u hladu, pa je omiljeno stecište brojnih turista tokom vrelih letnjih meseci.

Patmos znamenitosti

Patmos ostrvo je veoma važno versko središte u Grčkoj. Na njemu je krajem 1. veka boravio u izgnanstvu sv. apostol Jovan Bogoslov, koji je za vreme svog izgnanstva napisao Knjigu Otkrovenja. Takođe, stari grad Patmos spada u grupu najočuvanijih starih gradova na Egejskom moru, pa je on zajedno sa važnim verskim mestima – manastirom Sv. Jovana Bogoslova i Pećinom Apokalipse, stavljen na spisak Kulturne Baštine UNESCO-a.

Biblioteka manastira Sv. Jovana Bogoslova poseduje bogatu zbirku vizantijskih rukopisnih knjiga. Na Patmosu se nalazi i čuvena pravoslavna bogoslovija Patmijada. U tu školu nameravao je da se upiše Dositej Obradović 60-ih godina 18. veka.

Patmos last minute

Kada su u pitanju last minute Patmos ponude, one mogu biti itekako popularne kod velikog broja turista koji žele da posete ovo grčko ostrvo, s obzirom na to da su cene tada mnogo povoljnije i pristupačnije većem broju turista. Pored Patmos last minute aranžmana, ono što takođe može olakšati vaš budžet predviđen za letnje putovanje jesu i Patmos first minute ponude, koje vam mogu omogućiti nezaboravno letovanje i maksimalno uživanje na ovom grčkom ostrvu.

Pretraga

Destinacija

  • Patmos

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.