Pefkohori letovanje

Pefkohori letovanje – aranžmani: Pefkohori je grčko letovalište koje je vrlo često opredeljenje naših turista, a nalazi se na prvom “prstu” poluostrva Halkidiki-Kasandri. Letovanje u Pefkohoriju odlikuje se najlepšim plažama, izvrsnim noćnim životom, nasmejanim i gostoljubivim domaćinima, prelepim tirkizno plavim morem, kao i odličnom, mediteranskom kuhinjom, pa ne čudi što je vrlo popularno.

Na našem sajtu možete pronaći aranžmane turističkih agencija za letovanje u Pefkohoriju, gde ih brzo i lako možete i rezervisati, te i vi iskusiti Pefkohori leti, a sa njega sigurno i poneti najlepše uspomene.

Pefkohori plaža

Ogromna peščano-šljunkovita plaža povezuje Pefkohori i Hanioti. More je prelepo i tirkizno plavo, a ovaj letnji pejzaž svake godine privlači hiljade turista iz celog sveta. Gradska plaža je duga, sa divnim, širokim i postepenim ulaskom u kristalno čisto more.

Turisti se obično odluče da uzmu “rent a car” ili, ako več putuju kolima, da na taj način obiđu što veći broj plaža Pefkohorija i na taj način uživali i u plažama van samog grada. Na 5 km od Pefkohorija nalazi se Golden beach (Zlatna plaža) koji mnogi svrstavaju u najlepše grčke plaže. Sem nje, plaže koje preporučujemo za obilazak su i: Glarokavos, kao i plaža Ksenija.

Pefkohori smeštaj

Apartmani Pefkohori čine pravom, turističkom destinacijom za sve – kako za porodice, tako i za društva, parove, ili solo-letovanje. Zato su apartmani u Pefkohoriju najčešći izbor turista, a možete ih naći u svim delovima ovog letovališta i u najrazličitijim veličinama, kao i cenama.

Hoteli u Pefkohoriju takođe su vrlo popularni i čest su izbor svih onih koji žele da iskoriste maksimum odmora na letovanju u Pefkohoriju, pa tako sebe oslobode obaveze spremanja hrane, kao i sobe na odmoru. Agencije nude najrazličitije aranžmane sa mnogobrojnim izborima smeštaja, a probajte da aranžman rezervišete u vreme promotivnih perioda – Pefkohori first minute  i last minute Pefkohori neki su od tih ponuda, a na ovaj način uspećete da uštedite novac.

Pefkohori znamenitosti

Aktivnosti koje će vaše Pefkohori letovanje učiniti zanimljivim svakako su popularno ronjenje, izleti brodom, ili skijanje na vodi. Izleti će takođe poslužiti za razbijanje monotonije celodnevnog izležavanja na plaži: krstarenja po Toronskom zalivu i oko Svete Gore, obilazak Uranopolisa, poseta akva parku Waterland… Sem toga, kao i barova, klubova i restorana u kojima je dobra atmosfera zagarantovana – obavezno obiđite i znamenitosti na Pefkohoriju.

Kulturno-istorijske znamenitosti u Pefkohoriju su: Kalandra u kojoj se nalaze ostaci drevnog grada Mendi; Nea Foke gde se može videti vizantijska kula podignuta 1407. godine; Kalita (ruine Dionisovog i Zevsovog hrama);  antička Stagira – rodno mesto Aristotela; antički grad Olintos i mnoge druge.

Ako se odlučite i za celodnevni izlet na letovanju u Pefkohoriju, preporučujemo da obiđete i Solun – grad sa mnoštvom istorijskih spomenika, odičnim šoping pogodnostima i još boljom atmosferom.

Pretraga

Destinacija

  • Pefkohori

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.