Santorini letovanje

Santorini letovanje – aranžmani za putovanje: Santorini je grčko ostrvo, smešteno u ostrvskoj grupi Kiklada u Egejskom moru. Važi za jedno od najlepših ostrva na svetu, a za njegov specifičan izgled je zadužena priroda, tačnije vulkanska erupcija koja je pre mnogo godina srušila veći deo ostrva i formirala kalderu. Ostrvo se širom sveta lako prepoznaje po vetrenjačama, belim kućicama i plavim krovovima koji su postali zaštitni znak Santorinija.

Ukoliko želite da iskusite ono najbolje što nude grčka letovališta, pogledajte na našem sajtu koji aranžmani za Santorini su u ponudi, i izaberite opciju koja najviše odgovara vašim željama. Kada je u pitanju Santorini letovanje predstavlja pravi užitak u prirodnim lepotama i plažama koje spadaju u najlepše na svetu.

Plaže na Santoriniju

Plaže na Santoriniju su raznovrsne, pa turisti mogu da biraju između različitih podloga od peska, šljunka ili kamenja. Jedna od najpopularnijih je plaža Kamari, poznata po crnom šljunku. Paralelno sa njom se prostire i dugačka promenada, a plaža je turistima privlačna jer nudi sve što može da im zatreba: hranu, piće, suvenirnice i razne mogućnosti za uživanje u vodenim sportovima. Posetioci mogu da iznajme ležaljke i suncobrane, dok pojedini delovi plaže pružaju mogućnost postavljanja sopstvene opreme za sunčanje.

Popularne plaže na Santoriniju su i Perisa, Bela plaža i Crvena plaža. Plažu Perisa posećuju ljubitelji crnog peska, a Crvena plaža, smeštena kod grada Akrotiri, dobila je ime prema karakterističnoj boji šljunka, obojenog u crno-crvene nijanse.

Bela plaža je poznata po krupnom belom kamenju i stenama u istoj boji. Jedini put do plaže vodi preko mora, pa se do nje stiže isključivo brodovima. Osim navedenih, Santorini nudi još mnogo kvalitetnih plaža koje možete posetiti na svom letovanju.

Šta videti na Santoriniju?

Osim lepih plaža, Santorini nudi i brojne znamenitosti. Svoj obilazak ostrva možete početi sa samog vrha – od glavnog grada Fira. Do grada vodi preko 500 stepenika, a oni koji to žele, mogu iznajmiti i mesto na žičarama ili magarce koji će ih prevesti uskim uličicama do Fire.  

Grad pruža magičan prizor na ostatak ostrva, a sam sadržaj Fire u vidu malih kućica, pećina, uskih uličica i plavo belih nijansi predstavlja jedno od najfotogeničnijih mesta na svetu. Važne znamenitosti na Santoriniju su i praistorijski grad Akrotiri, crkve Metropolitan i Panagia Episkopi, Arheološki muzej i Muzej vina.

Santorini apartmani i hoteli

Kada je u pitanju Santorini apartmani, sobe i hoteli su mnogobrojni, ali se preporučuje blagovremena rezervacija zbog velike posećenosti ostrva i ogromnog broja turista koji su zainteresovani za smeštaj na njemu.

Cene smeštaja su nešto više u odnosu na druga letovališta u Grčkoj, ali idilično ostrvo i njegov celokupan sadržaj zaista vrede novca koji ćete potrošiti na ovom letovanju. Kada je Santorini u pitanju apartmani i drugi smeštaj gotovo podrazumevaju prelep pogled na neki deo ostrva i more, koje sa ovog mesta izgleda još lepše nego inače. Kada je u pitanju magični Santorini letovanje je idealna priliku da ga posetite, a sve što treba da uradite je da odaberete svoj idealan aranžman za letnju sezonu koja dolazi.

Pretraga

Destinacija

  • Santorini

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.