Skopelos letovanje

Skopelos letovanje – ponuda aranžmana: Neka Skopelos letovanje obeleži vašu godinu i učini vaš odmor nezaboravnim. Skopelos nazivaju najzelenijim ostrvom Grčke jer je prekriveno jako gustom borovom šumom i maslinjacima. Veličina ostrva je 93 km2 što ga čini srednjim po veličini, a na njemu živi oko 5500 lokalaca. Ostrvo pripada arhipelagu Sporadesu i važi za jedno od mirnijih letovališta za koje se opredeljuju porodice i oni koji žele pravi odmor kraj mora.

Skopelos je pored još par ostrva deo Marina nacionalnog parka u kom su zastupljene retke životinjske vrste, od kojih je najinteresantnija mediteranska foka. Sedište ostrva i najveće naseljeno mesto je istoimeni grad. Ono po čemu je gradić prepoznatljiv su uske ulice koje idu visoko u brda odakle svi mogu da uživaju u izuzetnom pogledu na zaliv i ostrvo Alonisos. Međutim, razlog zbog kog su se mnogi turisti odlučili za letovanje Skopelos je i činjenica da su pogledali kinematografsko remek-delo Mama Mia, sa Meril Strip u glavnoj ulozi, koje je snimano upravo na ovom grčkom ostrvu. Ukoliko žudite za kristalno čistim morem, prirodnim lepotama i mirisom borovine, opredelite se za jedan od naših aranžmana i posetite Skopelos.

Skopelos plaže

Skopelos plaže su prepoznatljive po zlatnoj boji koja obara sa nogu sve turiste. Iako je ostrvo sve popularnije, ono je uspelo da sačuva gotovo netaknutu prirodu, a zbog jedinstvenih pejzaža i nepreglednih šuma je istinskim zaljubljenicima u zelenilo Skopelos omiljena destinacija. Najimpresivnije plaže se nalaze van grada, ali to ne treba da vas brine jer je autobuska veza do svakog od njih odlična. More oko ovog ostrva je proglašeno prirodnim rezervatom, stoga možete naslutiti kakva voda vas očekuje.

Neke od najpoznatijih plaža koje se nalaze u neposrednoj blizini glavnog grada su Stafilos na 5 km udaljenosti i Panoramos na 12 km. Osim toga, tu su i Adrina, Agnondas i Elios na 15ak kilometara od grada. Pozitivna strana je i činjenica da postoji trajekt za Skopelos koji vodi od ostrva Skiatos i još par obližnjih ostrva do kojih nekad treba i par sati, ali je svakako idealno da izletima upotpunite svoje Skopelos letovanje.

Skopelos apartmani ili Skopelos hoteli?

Putnici koji se upute na grčka ostrva sa naših podneblja su navikla na veliku gostoprimljivost lokalaca. Iz tog razloga su Skopelos apartmani vrlo česta opcija, naročito porodicama kojima je lakše da imaju svoju zasebnu kuhinju i dovoljno prostora. Ipak, ni Skopelos hoteli nisu neposećeni, a nude izuzetan nivo usluge. S obzirom da je ovo ostrvo malo veće, bitno je samo da se opredelite za svoje prioritete. Naime, ukoliko vam je bitno da budete blizu restorana, trgovinskih lanaca i pijaca, opredelite se za glavni grad, a ukoliko vam je draža plaža i prirodne lepote, nađite smeštaj u okolnim selima.

Skopelos letovanje je idealan način da odmorite dušu i telo na grčkom ostrvu koje će vas kupiti svojim izgledom, bojem mora, mirisom šuma i gastronomskom ponudom.

Pretraga

Destinacija

  • Skopelos

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.