Solun putovanja

Putovanje u Solun – aranžmani: Na severnoj obali Grčke nalazi se najznačajnija luka Balkana i čitave jugoistočne Evrope, jedan od omiljenih predela turista širom sveta – njegovo veličanstvo Solun. Solun putovanja čini sasvim novim doživljajem i iskustvom, dok je i samo letovanje u Solunu mnogima omiljeno.

Znamenitosti Soluna, grada utvrđenog pre nove ere, uz lepu obalu i izlaz na Egejsko more, ovaj grad čine turistički vrlo popularnom destinacijom. Ponude agencija za putovanje u Solun, ili samo letovanje u Solunu, ovde lako možete naći, te i vi upoznati čari egejskog bisera.

Solun smeštaj

Ovaj grad je pun smeštajnih objekata, što ne čudi s obzirom na to da ga turisti rado obilaze tokom cele godine. Apartmani, hosteli, moteli, sobe, i naravno Solun hoteli – izbor je samo na vama!

Naravno, agencije u aranžmanima obično nude hotelski smeštaj u Solunu, a hoteli u Solunu uglavnom su smešteni kraj obale ili u samom centru grada, pa nema sumnje da ćete kupovinom agencijskog aranžmana za putovanje u Solun napraviti pravi izbor i kada je reč o smeštaju.

Solun šoping

Sigurno ste i sami nasledili priče o šopingu u italijanskom Trstu i grčkom Solunu. Nisu slučajno naši preci obožavali da idu u šoping ture na ova mesta – ogroman izbor prodavnica i kvalitetnih, a povoljnih stvari najrazličitijih namena i danas krase ova dva grada.

Šoping u Solunu počnite od predgrađa u južnom Tesalonikiju gde su smešteni ogromni šoping centri, a u samom centru grada tokom šetnje konstantno ćete nailaziti na zanimljive prodavnice, naročito u ulicama via Egnatia, via Tsimiski ili via Ermou.

Solun znamenitosti

Znamenitosti Soluna poznate su širom Evrope i čitavog sveta. Jednom od najranije utvrđenih gradova u Evropi, naravno da ne manjka fascinantnih kulturno-istorijskih znamenitosti i atrakcija za pamćenje.

Solun ili Tesaloniki, kako bi Grci voleli da ga zovete, prošao je kroz Helenističko, Rimsko, Vizantijsko, Otomansko i Moderno doba. S obzirom na preplitanje svih ovih kultura, kao i samu, burnu istoriju Tesalonikija – ne čudi što je ovaj grad prava riznica kulturnih i istorijskih atrakacija, a mnogi ga doživljavaju i kao svojevrsni muzej na otvorenom.

Znamenitosti u Solunu obuhvataju preko 20 muzeja, nekoliko značajnih antropoloških nalazišta, desetine spomenika, galerija i zanimljivih predela na svakom koraku. Svi ovi aduti Soluna obožavaju da budu istraživani, zato – obavite rezervaciju aranžmana i kofere u ruke!  

Pretraga

Destinacija

  • Solun

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.