Tbilisi putovanje

Tbilisi putovanje – Tbilisi aranžmani: Tbilisi je glavni grad Gruzije, smešten u istočnom delu ove države. Ime grada znači “topli izvor”, a odnosi se na izvor mineralne vode koji se nalazi u blizini grada. Grad je izuzetno privlačan za turiste, s obzirom da poseduje specifične znamenitosti i kulturu netipičnu za naše područje, pa upoznavanje ovog grada uvek predstavlja zanimljivo iskustvo za putnike. Zanimljivo je to da se sa svakog mesta u gradu vide snežni vrhovi Kavkaza, koji predstavljaju jedinstven pečat čitave ove regije, koju definitivno vredi posetiti i obići.

Ukoliko ste se odlučili za Tbilisi putovanje možete isplanirati na našem sajtu, gde se nalaze svi raspoloživi aranžmani za ovu destinaciju. Kada je u pitanju Tbilisi aranžmani za putovanja uglavnom obuhvataju smeštaj i prevoz, uz vođeni obilazak grada, što vam može znatno olakšati putovanje u gruzijsku prestonicu.

Smeštaj u Tbilisiju

Ukoliko se spremate za put u Gruziju, smeštaj u Tbilisiju neće biti problem, s obzirom na to da ovaj grad nudi hotelski i apartmanski smeštaj. Ipak, najbrojniji su upravo hosteli koji su opremljeni tako da zadovoljavaju sve kriterijume udobnosti i praktičnosti, pa smeštaj u Tbilisiju možete potražiti upravo u nekom od njih.

Kako Tbilisi sve više postaje privlačan stranim turistima, ovaj grad nastoji da modernizuje svoju ponudu koja već sada u velikoj meri odgovara savremenim i urbanim trendovima koji se praktikuju širom sveta. U skladu sa tim, smeštaj u Tbilisiju, uključujući hotele, hostele i apartmane postaje sve moderniji i prilagodljiviji turistima, koji u Gruziju dolaze mahom iz zapadnih država.

Tbilisi znamenitosti i atrakcije

Kada su u pitanju atrakcije Tbilisija, primetno je da ovaj grad obiluje verskim građevinama. Za najlepše takve važe katedrala Bagrati i manastir Gelati, koji se nalaze na Uneskovoj listi svetske baštine. Impozantna katedrala Sameba je takođe vrlo posećena, a otkad je otvorena 2004. godine, važi za najvišu pravoslavnu crkvu u svetu izuzimajući verske objekte u Rusiji.  S obzirom na to da Tbilisi leži na reci Kuri, gradom dominira i nekoliko interesantnih mostova sa kojih se pružaju izuzetno lepi prizori na ulice i obale Tbilisija.

Glavna ulica u Tbilisiju nosi ime čuvenog gruzijskog pesnika Šote Rustavelija. U ovoj ulici su smešteni mnogi muzeji, među kojima se izdvaja Nacionalni muzej sa velikim brojem autentičnih eksponata. Ovaj grad je bio inspiracija i velikim umetnicima, pa se tako našao i na slici Mihaila Ljermontova, čuvenog ruskog književnika i slikara. Delo nosi naziv “Tiflis”, kako je glasio nekadašnji naziv Tbilisija.

Kada se nađete u glavnom gradu Gruzije, trebalo bi da posetite i neka obližnja mesta koja su značajna u kulturnom i istorijskom smislu. Gori je jeda takav grad, a svet ga poznaje kao rodno mesto Josifa Visarionoviča Staljina. Grad mu je posvetio i muzej, u kome možete saznati više o detinjstvu i ranoj mladosti Staljina.

Pretraga

Destinacija

  • Tbilisi

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.