Agra putovanje

Agra putovanje – aranžmani: Grad poznat po utvrđenjima koja se nalaze na UNESCO listi svetske baštine je svakako vredan posete. Agra, srednjevekovni grad Indije privlači turiste širom sveta, a uz našu ponudu aranžmana i smeštaja u Agri dostupan je i vama. Pogledajte šta sve možete obići u ovom fascinantnom gradu.

Agra aranžmani – idealni za parove

Ovaj indijski grad je napoznatiji po čuvenom Tadž Mahalu – spomeniku koje je mogulski vladar Šah Džahan izgradio u znak sećanja na svoju voljenu ženu Mumtaz Mahal. Tadž Mahal je spomenik koji je u svetu poznat kao hram ljubavi, pa samim tim ovaj grad odiše romantikom i predstavlja jednu od omiljenih destinacija za parove.

Izgradnja ovog velelepnog hrama trajala je čak 22 godine. Osim što je romantičan, Tadž Mahal se smatra jednim od sedam svetskih čuda, i nalazi se na UNESCO-voj listi svetske baštine. Obilazak ovog impresivnog spomenika je dobra ideja tokom cele godine, ali je Agra posebno magična na proleće i jesen.

Agra znamenitosti – fascinantne građevine

Iako je Tadž Mahal svakako najveća atrakcija koju Agra nudi turistima, u ovom gradu možete obići još impresivnih građevina. Agra je bila najznačajniji grad u vreme Mogula, pa se iz tog razloga na njenoj teritoriji i mnogo toga gradilo.

Na UNESCO-voj listi spomenika od svetskog značaja nalazi se i Agra Fort – tvrđava koja od 16. veka kada je sagrađena, pa sve do danas, nije menjala svoj izgled. Ona je širokim travnjacima i baštama povezana sa čuvenim hramom ljubavi, a predstavlja jednu od najlepših tvrđava iz mogulskog perioda u Indiji. Prvobitno je bila izrađena kao vojno utvrđenje da bi potom bila transformisana u palatu.

Agra smeštaj – apartmani i hoteli

Ukoliko želite da se detaljno upoznate sa čarima ovog srednjevekovnog indijskog grada, ovo može biti vaše sledeće prolećno ili jesenje putovanje. Koje god doba godine da izaberete za posetu Agri, jedno je sigurno – vratićete se puni utisaka. Pogledajte ponudu smeštaja i rezervišite željeni aranžmanza Agru.

Pretraga

Destinacija

  • Agra

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.