Putovanje u Džaipur

Džaipur putovanje – aranžmani: Ukoliko želite da iskusite nešto sasvim drugačije i istražite atraktivnu Indiju, putovanje u Džaipur na proleće, leto, ili drugo godišnje doba je pravi izbor za vas. Džaipur je glavni grad indijske pokrajine Radžistan, a poznat je i pod nazivom “Pink city”. Pogledajte ponude za smeštaj u Džaipuru, i saznajte šta vas očekuje na ovom uzbudljivom putovanju.

Palate kao najveće znamenitosti u Džaipuru

Džaipur predstavlja spoj veoma bogate umetničke tradicije i prošlosti ovog mesta. Velelepne palate su zaštitni znak ovog indijskog grada, a njen simbol je Hava Mahal – Palata koju odlikuje raskošna fasada. Turiste mami kompleks vrtova i utvrđenja, kao i interesantna izložba na kojoj mogu videti razno oružje i kostime, a sve to im je dostupno upravo u Gradskoj palati.

Još jedna impresivna palata – Amber, smeštena je na svega 13 kilometara od centra Džaipura. Posebno je zanimljin jedan od načina dolaska do ovog mesta – slonovima koji odlično poznaju put do palate.

Džaipur – grad zanatlija

Džaipur je grad poznat po velikom broju zanatlija, što je posebno zanimljivo turistima koji ovde mogu kupiti jedinstvene suvenire. Osim specifičnog nakita, ovde možete kupiti i papuče od kamilje kože, veliki broj šarenih materijala, a na raspolaganju su vam i različiti predmeti od bakra i lakiraog drveta. Osim lepih utisaka, sa sobom kući možete poneti i unikatne, ali i vredne suvenire.

Smeštaj u Džaipuru

Naziv “Pink city” po kome je Džaipur takođe poznat, ovaj grad je dobio zahvaljujući velikom broju kuća u roze boji. Baš u ovoj boji su i pojedini apartmani i hoteli u Džaipuru u kojima možete odsesti. Pogledajte ponudu i rezervišite željeni smeštaj i aranžman za ovu jedinstvenu destinaciju, sa koje ćete se vratiti i sa mnoštvom impresivnih fotografija.

Pretraga

Destinacija

  • Džaipur

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.