Dablin putovanje

Dablin putovanje – ponuda aranžmana: Prestonica irske republike je magičan Dablin koji treba posetiti barem jednom u životu. Jednom kada se uputite u glavni grad smaragdnog ostrva, uvidećete zašto je zemlja dobila takav epitet. Grad je osnovan u IX veku od strane Vikinga, ali su u njemu pronađeni ostaci naselja koji su stariji i od egipatskih piramida.

Dablin putovanje će vas očarati i zbog reke Lafi na čijoj obali on leži, a poseban šarm gradu daje vrlo specifična arhitektura koja ne uključuje nebodere i solitere. Ušuškan stari grad poput ovog će vam pružiti toplu senzaciju s obzirom da ćete se u njemu osećati uvek dobrodošlo. Ukoliko se pitate koju destinaciju sledeću da posetite, opredelite se za Dablin putovanje uz pomoć jednog od naših aranžmana.

Dablin znamenitosti

Među Dablin najistaknutije znamenitosti spada most The Hapenny Bridge koji je najstariji pešački most u gradu, a koji je ime poneo zbog mostarine do pola penija koja se pešacima naplaćivala do 1919. godine. Druga senzacija je svakako, Trinity College osnovan još daleke 1592. godine od strane kraljice Elizabete I. Ukoliko želite da posetite univerzitet na kom su se školovali Oskar Vajld i Semjuel Beket, ne propustite šansu da obiđete ovu građevinu.

Najveći evropski park se nalazi u Dablinu i nosi naziv Phoenix, a on je ujedno i jedna od omiljenih atrakcija turistima. Dablinski dvorac iz XIII veka, katedrala Sv. Patrika, interaktivni muzej grada su samo neki od kulturnih znamenitosti koje vredi posetiti… A lista je mnogo duža. Ipak ne zaboravite i da posetite pivaru Ginis i destileriju čuvenog viskija brenda Jameson.

Hoteli u Dablinu ili privatni smeštaj?

Ne zaboravite kada se uputite na svoje Dablin putovanje da je ovaj grad prestonica Irske što ga ujedno čini kosmpolitskim gradom. Na vama je da se opredelite da li vas više zanimaju hoteli u Dablinu ili privatni smeštaj, ali donesite odluku u odnosu na svoj predviđen budžet. Imaćete mnoštvo opcija, a imajte na umu da su Irci divan narod koji će vam pružiti veliku gostoprimljivost.

Jedno je sigurno – ukoliko se opredelite da posetite Dablin, nećeta zažaliti, a verovatno ćete imati i želju da mu se vraćate.

Pretraga

Destinacija

  • Dablin

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.