Putovanje u Kork

Kork putovanje – aranžmani: Ukoliko želite da obiđete nešto drugačije destinacije, putovanje u Kork je odlična ideja. Reč je o irskom gradu koji po veličini i značaju zauzima drugo mesto, i koji je smešten u južnom delu irskog ostrva. Pogledajte ponude za smeštaj i putovanje u Kork, i saznajte šta sve možete obići u ovom gradu.

Znamenitosti u Korku

Možda je najbolje posetiti Kork na proleće, ili jesen, kada je temperatura idealna za obilazak ovog grada i svih njegovih znamenitosti. English Market koji se ovde nalazi je jedna od deset najboljih pijaca hrane u Evropi i ono što privlači mnoge turiste.

Jedna od najlepših zgrada u Irskoj smeštena je u Korku – reč je o Katedrali Svetog Finbara, koja je poznata po čak 1260 skulptura. Još jedan religijski simbol ovog grada jeste Crkva Svete Ane, a ukoliko se popnete na toranj ove crkve moći ćete da uživate u veličanstvenom pogledu.

Obavezno obiđite i dvorac Blarney, a ukoliko putujete porodično nezaobilazna stanica je i čuveni zoološki vrt – Fota Wildlife Park, gde možete videti životnje kako se slobodno kreću i mešaju sa drugim vrstama.

Šta raditi u Korku?

Kork je poznat i kao grad kulture, dobrih radnji, ali i čuvenih irskih pabova. Turisti kao i lokalni stanovnici posećuju ova mesta u želji da probaju čuvena irska pića i lokalne specijalitete.

Reč je o veoma živom gradu gde se možete upoznati sa znamenitostima, ali i dobro provesti i odmoriti. Ljubiteljima šopinga će se sigurno svideti Ulica Svetog Patrika. Ovde možete kupiti bukvalno sve, nakit, garderobu, knjige, ali i umetnička dela.

Smeštaj u Korku

Ukoliko ste odlučili da posetite Kork smeštaj i organizacija celog putovanja dostupni su vam putem turističkih agencija. Ljubiteljima privatnog smeštaja su na raspolaganju apartmani u Korku, dok se oni koji vole tradicionalni tip ugostiteljskog objekta mogu odlučiti za hotele.

Bilo da vas zanimaju apartmani ili hoteli u Korku, pogledajte ponudu i rezervišite željeni smeštaj. Spremite se i spakujte za drugačije putovanje sa koga ćete se sigurno vratiti puni utisaka.

Pretraga

Destinacija

  • Kork

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.