Akra putovanje

Akra Izrael – aranžmani: Za putovanje u Akru odlučuje se sve više turista iz celog sveta, a ovaj grad jedan je od najstarije kontinuirano naseljenih gradova na svetu. Spominje se u spisima još od vremena pre nove ere, a i u Bibliji ima svoje mesto. Turističke aranžmane agencija za putovanje u Akru ovde ćete lako pronaći, pa možda i sami ove godine obiđete ovaj istorijski i kulturološki značajan grad na Izraelskoj obali.

Još su Stari Grci ovaj grad nazivali Ake (lek) jer je prema helenskom mitu Heraklo baš na ovom mestu pronašao lek za svoje rane. I danas ga mnogi narodi drugačije nazivaju, ali ono što je neosporivo je da je Akra putovanje jedan sasvim autentičan doživaljaj.

Akra smeštaj

Agencije u Akri nude uglavom hotelski smeštaj, a mnogo ovih hotela nalaze se na samoj obali, te njihovi balkoni imaju pogled na more. Ovako je destinacija Akra letovanje takođe pretvorila u svoj adut.

Hoteli u Akri se mogu pronaći i u nešto skromnijim izdanjima, pa će ovde svako pronaći smeštaj koji će biti u skladu sa svojim preferencijama. Apartmani u Akri takođe se mogu pronaći, ali se ipak ne nalaze u ponudama turističkih agencija, pa savetujemo da se ipak opredelite za hotelski smeštaj u Akri, u sklopu celokupnog aranžmana koji odaberete.

Akra znamenitosti

S obzirom na izuzetno dugu i burnu istoriju ovog grada, kao i odličan geo-politički položaj – ne čudi što je Akra bogata značajnim kulturno-istorijskim znamenitostima.

Neverovatne zidine koje okružuju sam centar Akra izgrađene su tokom XVIII veka kako bi se ova oblast potpuno zaštitila, a panoramski pogled koji se sa njih pruža, s jedne strane na more, a sa druge na ceo grad, nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Citadela takođe je jedna od znamenitosti ovog grada koji morate obići, a nalazi se u samom sklopu zidina koje okružuju grad. Sem ovih znamenitosti, u Akri obavezno obiđite i: Ahmed Al-Jazzar Mosque, Crusader City, Khan al-Umdan, Crusader Tunnel, crkvu St. John’s, Akko Harbour, kao i muzej Hammam al-Pasha.

Pretraga

Destinacija

  • Akra

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.