Jerusalim putovanje

Put u Jerusalim – aranžmani za Jerusalim putovanja: Jerusalim je glavni grad Izraela i predstavlja drevni grad na Bliskom istoku između Sredozemnog i Mrtvog mora. Kako istorija grada seže daleko u prošlost, do četvrtog milenijuma pre nove ere, Jerusalim je jedan od najstarijih gradova na svetu. Ovaj izraelski grad čini duhovni centar Jevrejeskog naroda, a kako Izrael predstavlja obećanu zemlju u kojoj je rođeno hrišćanstvo, sveta zemlja je mesto hodočašća na kojoj su sagrađena najveća svetilišta sveta.

Ako želite da upoznate kulturu i istoriju Izraela i doživite nezaboravno putovanje, put u Jerusalim vam to zasigurno omogućava. Na našem sajtu možete pogledati koji sve aranžmani uključuju put u Jerusalim, kao i odvojene aranžmane za posetu Jerusalimu i već sada sebi rezervisati posetu ovog jedinstvenog izraelskog grada.

Aranžmani za put u Jerusalim

Obilazak Jerusalim može biti deo putovanja u neki drugi drugi izraelski grad, te ne propustite priliku da obiđete ovaj veličanstveni izraelski grad ako vam se za to ukaže prilika. Ukoliko želite da obiđete samo i isključivo Jerusalim, aranžman za ovaj izraelski grad uglavnom podrazumeva i prevoz i smeštaj, pa ne morate brinuti o nepredviđenim okolnostima koje vas mogu zadesiti na putu.

Kako je Izrael danas moderna zemlja, izuzetne lepote i velelepne baštine koju svake godine posećuju milioni turista iz svih krajeva sveta, smeštaj u Jerusalimu je veoma dobro uređen, pa ukoliko budete želeli prenoćište, u gradu ćete moći da nađete smeštaj koji odgovara svim vašim potrebama i to sa izuzetno kvalitetnom uslugom na visokom nivou.

Jerusalim znamenitosti

Jerusalim predstavlja sveti grad sa tri religije, hrišćanstvo, judaizam i islam, te ga to čini izuzetno jedinstvenim gradom. Zidine starog grada opasuju najznačajnije istorijske spomenike, kao i mesta na kojim su se odigrali bitni događaji opisani u svetim knjigama, Bibliji i Kuranu. Grad Jerusalim broji nešto više od 1200 sinagoga, 158 crkava i 73 džamije.

Stari grad u Jerusalimu predstavlja stari deo samog grada Jerusalima. Utvrđen je zidinama koje je poslednji put podigao Sulejman Veličanstveni, a unutar samog Starog grada se nalaze najvažnija verska obeležja, kao što je Zid plača, Hramovna gora, Hram Vaskrsenja Hirstovog, Kupola na steni i džamija Al-Alksa, te ukoliko se nađete u ovom izraelskom gradu Stari grad je ono što nikako ne smete da propustite da obiđete.

Pretraga

Destinacija

  • Jerusalim

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.