Vitlejem putovanje - autentično iskustvo

Vitlejem putovanje – aranžmani: Putovanje u Vitlejem, u Palestinskoj regiji, predstavlja jedno sasvim posebno i autentično iskustvo, a s obzirom na to da je turizam glavna grana ekonomije ovog grada, jasno je da je vrlo posećen i popularan.

Znamenitosti stare i po više hiljada godina ovaj grad čine antikvitetom koji mnoge privlači, a sudeći po Novom Zavetu – ovo je i grad u kome je rođen Isus Hrist pa je od ogromnog kulturološkog, religijskog i istorijskog značaja za ceo svet.

Smešten na 10 km od Jerusalima, predstavlja savršenu lokaciju sa koje možete obići celu oblast, a aranžmane agencija za putovanje u Vitlejem možete pronaći na našem sajtu te se možda i vi odlučite da obiđete ovaj istorijski grad!

Vitlejem smeštaj

Agencije najčešće nude hotelski smeštaj kada se radi o putovanju u Vitlejem, a hoteli u ovom gradu često su izuzetno lepo uređeni i u njima je izuzetan ugođaj zagarantovan. Preporučujemo da odaberete smeštaj u centru ili širem centru, a hoteli u Vitlejemu daju vam ovu mogućnost.

Smeštaj u Vitlejemu možete pronaći i u vidu apartmana, ali agencije to uglavnom ne nude, pa mi preporučujemo da se ipak odlučite za hotel koji je deo aranžmana koga ste odabrali.

Vitlejem znamenitosti

Kao što smo naveli, kulturno-istorijske znamenitosti u Vitlejemu ono su što ovaj grad posebno izdvaja. Najstarija i jedna od najposećenijih crkvi u Svetoj zemlji je upravo Crkva Rođenja Hristovog koja se nalazi u Vitlejemu, pa predstavlja jednu od znamenitosti koju bi među prvim trebalo da obiđete.

Milk Grotto takođe se nalazi u Vitlejemu, a predstavlja mesto na kome je, po predanju, Bogorodica dojila Isusa, a kap njenog mleka koja je pala stenu obojila je pod u belu boju. Vernici iz celog sveta posećuju ovo mesto i grebu stenu – veruju da će im doneti potomstvo.

Stari grad Vitlejema, bogat uskim uličicama i arhitektonski tipičnim i zanimljivim građevinama, sigurno će na vas ostaviti jak utisak pa ga obavezno obiđite “uzduž i popreko”. Puno crkvi i manastira deo je ovog grada, kao i zanimljiva arhitektura, a Jerusalim je na samo 10 km od njega, pa se tokom putovanja u Vitlejem možete posvetiti i upoznavanju ovog impresivnog grada.

Pretraga

Destinacija

  • Vitlejem

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.