Famagusta letovanje

Famagusta letovanje – ponuda aranžmana: Famagusta putovanje je najbolji izbor koji mogu da naprave svi oni koji vole aktivan odmor i obilje netaknute prirode. Famagusta predstavlja turski deo Kipra i zbog toga su cene na ovom delu ostrva značajno niže od grčke strane ovog ostrva. Grad koji se nalazi na samom istoku ostrva je poznat po predivnim plažama, a u srednjem veku je predstavljao najvažniju luku na Kipru.

Ova mirna regija je sagrađena na temeljima starog grada Salamisa koja je povezana sa istorijskom pričom o gradu duhova. Iz ovog razloga, kada posećuje Famagustu, posećujete mnogo više od samog letovališta. Famagusta će u svako doba godine ostaviti jak utisak na vas, ali je leti najposećeniji. Ukoliko tražite destinaciju koja u sebi sadrži sve elemente letovališta, ali istovremeno grada vrednog posete, odlučite se neki od naših aranžmana i posetite Famagustu.

Famagusta znamenitosti

Među Famagusta znamenitosti spada crkva Svetih Pavla i Petra koja je u današnje vreme poznata kao Sinan Pašina Džamija. Ona je sagrađena sredinom XIV veka, a ukrasi koje ima na sebi su preneseni iz Salamisa, što je čini izuzetno atraktivnom građevinom. Salamis se nalazi nedaleko od Famaguste i vredan je pomena. Ovaj arheološki lokalitet ima pronalaske koji datiraju iz XI veka.  

Ono što će vam zasigurno privući pažnju je i gotska katedrala Svetog Nikole koja je izgrađena u XIII veku. Ne mogu vam promaći ni zidine sa Otelovim tornjem koju su sadgradili Luzinjani u XIV veku, a koje su služile kao štit grada. Duž celog grada ćete moći da šetate popločanom kaldrmom, a na svakom ćošku ćete biti u prilici da kupite suvenire u vidu tekstilnih, zlatnih ili kožnih rukotvorina.

Famagusta smeštaj – hoteli i apartmani

Hoteli se uglavnom nalaze van samog grada, a poznati su po visokom nivou komfora koji nude. Za koji god vid smeštaja da se odlučite, nećete pogrešiti, ali je sigurno da ćete uslužnim sektorom biti veoma zadovoljni. U zavisnosti od budžeta kojim raspolažete odlučite se za smeštaj koji vama najviše odgovara.

Famagusta je idealna destinacija za letovanje i predstavlja pravi biser Mediterana sa nestvarno čistim morem i predivnim plažama. Otkrijte zašto je Famagusta bila omiljena destinacija Ričardu Bartonu i Elizabet Tejlor i opredelite se za first minute ili last minute Famagusta ponudu. Ukoliko planirate svoj odmor na vreme, pogledajte aranžmane već danas.

Pretraga

Destinacija

  • Famagusta - Kipar

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.