Kirenija putovanje - letovanje

Kirenija letovanje – ponuda aranžmana: Kirenija je grad smešten na severu ostrva Kipar i predstavlja jedan od najlepših lučkih mesta koje bi trebalo da posetite. Grad je u prošlosti bio ribarsko selo okruženo planinama, ali je zbog prirodnih lepota kojih ima na pretek evoluirao u glavnu turističku atrakciju u ovom delu Mediterana.

Zbog lepota Sredozemlja koje na Kipru dominira i bogatstvu biljnih i životinjskih vrsta koje nastanjaju Kireniju – ovaj grad je morao da stekne epittet jednog od najlepših letovališta u Evropi. Kireniju naseljava svega dvadesetak hiljada stanovnika što ga čini ušuškanim i komfornim mestom gde ćete se uvek osećati dobrodošlo. Grad možete posetiti u bilo koje doba godine, ali najjači utisak će ostaviti na vas ukoliko ga posetite leti. Posetite Kireniju uz jedan od naših aranžmana i otkrijte razlog njegove velike posećenosti.

Kirenija znamenitosti

Ukoliko se uputite na Kipar, treba imati na umu da ćete biti u prilici da posetite ostrvo bogatog istorijskog i kulturnog nasleđa, naročito kada je sever ostrva u pitanju. Na njemu se nalaze mnogobrojna arheološka nazališta koja sežu još iz antičkog perioda i koje će vas impresionirati svojom očuvanošću. Brojne katedrale i manastiri su atrkacije koje posebno krase ovaj deo ostrva.

Među Kirenija znamenitosti spada Kirenijska tvrđava, kao i muzej u kom je izložen izuzetno star brod koji je izvađen iz velikih morskig dubina. Vrlo blizu grada se nalazi i zamak Svetog Hilariona koji je izgrađen još u vreme krstraških ratova.

Kirenija plaže i prirodne lepote

Opredelite se za Kirenija letovanje i uverite se u lepote peščanih i šljunkovitih plaža koje okružuju kristalno čisto plavo more. Ono što će vam privući pažnju u Kireniji je i prisustvo mnoštva ptica i procvalih orhideja koje gradu daju romantičnu dimenziju. Izuzetna klima i idealan geografski položaj dodatno utiču na atraktivnost grada.

Kirenija smeštaj i usluga

Kireniju danas krasi veliki broj novoizgrađenih luksuznih hotela koji privlače brojne turiste. Bogata ponuda hotela i apartmana će vam olakšati odluku kada je smeštaj u pitanju. U gradu postoji mnoštvo restorana i taverni sa autentičnim turskim specijalitetima koje biste morali da isprobate. U večernjim časovima vas očekuju zvuci turske i grčke muzike koji upotpunjuju doživljaj.

Kirenija je divan grad gde će vas lokaci dočekati raširenih ruku. Opredlite se za neobično letovanje i uverite se u sve čari koje Kipar može da vam pruži. Bilo da čekate da ulovite last minute Kyrenia aranžman ili putovanje planirate mnogo unapred, nećete pogrešiti.

Pretraga

Destinacija

  • Kirenija

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.