Larnaka letovanje - nezaboravno iskustvo

Larnaka letovanje – aranžman: Larnaka je treći po veličini i značaju grad na Kipru, koji se nalazi na jugoistočnoj obali zemlje. Izlazi na Sredozemno more, a grad se nalazi na plodnoj i gusto naseljenoj ravnici, nadmorske visine 0-30 metara. Kada je u pitanju letovanje Larnaka nudi savršenu mogućnost za idealan odmor, a na vama je samo da rezervišete sebi putovanje u nekoj od agencija sa našeg sajta.

Larnaka hoteli

Kada je u pitanju Larnaka smeštaj ovaj grad ima veliki broj kapaciteta za boravak turista koji svakog leta opsedaju ovo mesto. Postoji mnogo hotela, sa dve, tri ili četiri zvezdice, koji nude povoljan, ali i ekskluzivan smeštaj, a pored toga u Larnaki postoji i veliki broj luksuznih vila i apartmana. Takođe, okolna sela i privatna domaćinstva pružaju turistima karakterističan mediteranski ugođaj.

Larnaka plaže

Kipar je sa svih strana okružen morem bojem safira, pa i ne čudi što poseduje najdivnije plaže. Voda je bezbedna i čista, a pored sunčanja i kupanja nude mogućnost i bavljenja sportovima na vodi ili pesku.

Najpopularnija plaža je Foinikoudes. Prekrivena je sitnim, braonkasto-žutim peskom. Na plaži se nalazi i veliki broj palmi, ali i ležaljki, suncobrana, toaleta, tuš-kabina… Plaža Mckenzie je jednako dobro opremljena, danju je pravi raj za kupače, dok je noću savršena za klabere i dobar provod.

Larnaka šta videti

Preteča današnje Larnake je antički grad Kitijum, čije su ruševine i danas vidljive i predstavljaju pravu turističku atrakciju Larnake. Najraniji arheološki nalazi su iz 13. veka pre ove ere. Znamenitosti Larnake koje vredi posetiti su i pravoslavna crkva svetog Lazara. Takođe, na 5 kilometara zapadno od Larnake se nalazi i Hala Sultan Teke muslimansko svetilište, gde je smešten grob Muhamedove majke Um Haram.

Tvrđavu Larnaka sagradili su Turci, počev od 1625. godine, a tvrđava je danas muzej, dok se tokom leta dvorište pretvara u pozorište. Blizu aerodroma u Larnaki nalazi se i Larnaka slano jezero. Leti potpuno presuši, ali se tokom zime napuni vodom te ga posećuju flamingosi od novembra pa sve do marta.

Larnaku odlikuje mediteranska klima i toplo je gotovo tokom cele godine. Tako da ukoliko želite da posetite Larnaku i tokom prolećnih ili jesenjih meseci nećete pogrešiti, a možete proći znatno jeftinije.

Pretraga

Destinacija

  • Kipar Larnaka

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.