Putovanje u Vilnjus

Vilnjus putovanje – aranžmani: Vilnjus je prestonica Litvanije, baltičke zemlje koja izlazi na jugoistočnu obalu Baltičkog mora. Vilnjus je bio vrlo turistički “zapostavljen”, ali se njegova reputacija kao odlične destinacije, pune kulturnih znamenitosti, popravila kada je izabran za kulturnu prestonicu Evrope 2009. godine. Tada Vilnjus pokazuje gostima sve čime se može pohvaliti i postaje atraktivan, evropski grad.

Iako često i danas ostaje u senci zapadno-evropskih gradova kada se radi o odabiru destinacije za putovanje, Vilnjus ima svoju draž, šmek i lepotu. Umereno-kontinentalna klima i zanimljiva arhitektura glavna su obeležja ovog grada. Putovanje u Vilnjus obavezno počnite sa obilaskom njegovog starog gradskog jezgra koje je izuzetno očuvano, a kao kulturnu baštinu, štiti ga UNESKO. Aranžmane za putovanje u Vilnjus turističkih agencija pronaći ćete na našem sajtu, te ćete možda već ove godine obići prestonicu Litvanije.

Vilnjus smeštaj

Putovanje u Vilnjus podrazumeva i pronalazak smeštaja za ovu destinaciju, a aranžmani agencija i dalje su retki. Ipak, kada ih ima uglavnom nude hotelski smeštaj, a u Vilnjusu možete pronaći i apartmane ili hostelski smeštaj.

Svakako, hoteli u Vilnjusu najčešća su odluka turista kada se radi o smeštaju u litvanskoj prestonici.  Apartmane izaberite ako ste navikli na ovakav smeštaj, skladno s vašim preferencijama, a smeštaj u hostelu takođe je dobar izbor ako želite da uštedite na ovom elementu.

Vilnjus znamenitosti

Vilnjus zovu i “Baltičkim Rimom” upravo zbog velikog broja znamenitosti kojima se ovaj grad može pohvaliti. Kao što smo naveli, prvo obiđite staro gradsko jezgro Vilnjusa, oduševiće vas svojim šarmom i specifičnom lepotom!

Vilnjus katedrala i trg koji se ispred nje nalazi predstavljaju sam centar grada i obavezno ih obiđite. Kula Gediminas, Kapija Sv. Device Marije, Trakajski zamak, Muzej žrtava genocida, Nacionalni muzej Litvanije (u kom ćete videti veliku kolekciju predmeta iz različitih istorijskih perioda Litvanije) Spisak kulturno-istorijskih znamenitosti Vilnjusa nije za potcenjivanje, a obavezno se potrudite da ih obiđete što više, te upoznate Litvaniju i njen glavni grad na najbolji mogući način.

Pretraga

Destinacija

  • Vilnjus

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.