Luksemburg putovanje

Luksemburg putovanje – aranžmani za odmor: Luksemburg je država na zapadu Evrope, sa istoimenim glavnim gradom. Luksemburg se nalazi u samom srcu Evrope, okružen Nemačkom, Francuskom i Belgijom. Poznat je po svojim srednjovekovnim dvorcima, predivnom krajoliku i dolinama na kojima raste grožđe od kojeg se pravi jedno od najfinijih vina na svetu. Do skoro, Luksemburg nije spadao među najpopularnije turističke destinacije, ali se zahvaljujući predivnim utiscima turista koji su ga posetli pročulo za veličanstvenost ovog grada i države. Ne propustite priliku da obiđete Luksemburg, već potražite ponude turističkih agencija sa našeg sajta i rezervišite sebi putovanje u Luksemburg.

Luksemburg znamenitosti

Grad Luksemburg se još naziva i “grad na dva sprata”. Stari grad koji je “iznikao” iz tvrđave iz 10 veka se nalazi na visokoj steni iznad novog dela grada. Najveća znamenitost Luksemburga jeste Luksemburški dvorac, koji datira još iz ranog srednjeg veka. Takođe, nikako ne biste smeli da zaobiđete ni muzeje kojih ima na svakom koraku, a najpopularniji su Differdange dvorac i Vianden dvorac.

Kada su u pitanju Luksemburg znamenitosti ne sme se zaboraviti ni Katedrala Notre Dame – verovatno najlepša gradska znamenitost koja predstavlja jednu od najpoznatijih luksemburških lokacija. Tu je i Palata Velikog Vojvode, koja je službeno sedište Velikog Vojvode od Luksemburga u kojoj obavlja većinu svojih dužnosti. Smeštena je u samom centru Starog grada.

Luksemburg smeštaj

Luksemburg smeštaj koji postoji u okviru turističke ponude ovog grada obuhvata brojne objekte koji su namenjeni turistima koji rado dolaze kako bi posetili i obišli jedino preostalo veliko vojvodstvo na svetu. Ako je vaša destinacija Luksemburg hoteli su najbolje rešenje za odsedanje, s obzirom na to postoje mnogi objekti koji su savršeno opremljeni i nude maksimalni komoditet za sve posetioce.

Pored hotela, Luksemburg je prepoznatljiv i po restoranima, a zanimljivo je da ova zemlja ima najveći broj restorana koji poseduju Michelin zvezdice, kao dokaz kvaliteta ugostiteljskog objekta.

Luksemburg aranžmani

Kada su u pitanju Luksmeburg aranžmani u ponudi turističkih agencija koje postoje na našem sajtu može se pronaći veliki broj različitih opcija za putovanje u ovu državicu, a na vama je da odaberete onu koja vama najviše odgovara, kako u pogledu cene, tako i u pogledu termina. Svejedno je da li se opredelite za putovanje u Luksemburg na jesen ili putovanje u Luksemburg na proleće, doživljaj će sigurno biti na najvišem nivou s obzirom na to da ćete u ovom gradu ali i celoj državi pronaći dovoljno zanimljivosti da savršeno ispunite svoj dan.

Pretraga

Destinacija

  • Luksemburg

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.