Bitola putovanje

Bitola hoteli i apartmani – aranžmani za putovanje: Prostrani i drevni grad Makedonije – Bitola, je odičan izbor za kraće putovanje, produženi vikend, ili usputnu stanicu na putu do Grčke ili neke druge destinacije. Kada je u pitanju Bitola znamenitosti koje možete obići ovde su uglavnom religijskog karaktera, a šta sve možete obići tamo i kakvi aranžmani su u ponudi, saznajte u nastavku.

Bitola znamenitosti

Bitola je osnovana za vreme vladavine makedonskog kralja Samuila, a bogata je spomenicima iz praistorijskog perioda. Posebno se ističu Veluška Tumba i Tumba Bara. Današnja Bitola predstavlja glavni ekonomsko-industrijski centar jugozapadne Makedonije, gde je stacionirana većina kompanija.

Ovaj grad poznat je i po znamenitim građevinama, kao što su Sahat Kula koja predstavlja i Simbol ovog grada, i oko koje se građani okupljaju tokom Badnje večeri. Kada je u pitanju Bitola znamenitosti koje se nalaze u ovom gradu vezuju se i za islamsku veroispovest, jer su posebno zanimljive za obilazak Ajdar-kadi džamija, Jeni (Nova) džamija, kao i Isakova džamija. Turiste privlači i Hamam Deboj – odnosno turska banja.

Šta još možete obići u Bitoli?

Poseta Bitoli podrazumeva i šetnju Širokim sokakom – najferkventnijom ulicom ovog grada. Ovde se nalazi veliki broj kafića, klubova, restorana i prodavnica, a tu su smeštene i galerije kao i teatar sa operom.

Turisti često posećuju i Pazar Bezisten, koji ima čak 86 prodavnica. Ovde možete naći pregršt različitih proizvoda, a najveća ponuda na Bazaru je rezervisana za utorak i petak.

Bitola hoteli i apartmani

Ukoliko je vaša sledeća destinacija za putovanje Bitola hoteli i apartmani koji su u ponudi dostupni su vam uz nekoliko klikova. Pogledajte ponudu aranžmana za Bitolu i rezervišite smeštaj u ovom gradu.

Pretraga

Destinacija

  • Bitola

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.