Putovanje u Negotino

Negotino smeštaj – aranžmani: Produžene vikende iskoristite za obilazak susedne zemlje – Makedonije, i istraživanje njenih gradova. Ukoliko planirate put u Negotino hoteli i apartmani su vam dostupni putem našeg sajta. Pogledajte ponudu smeštaja i saznajte nešto više o ovom gradu.

Negotivno – od antičkog do zanatskog naselja

Negotino je grad smešten u središnjem delu Makedonije, koji vodi poreklo od antičkog naselja Antigonea, nastalog u 3. veku pre nove ere. Njegov naziv zapravo predstavja slovenizovanu verziju Antigonea. Stariji naziv ovog grada je i Negotin na Vardaru.

Grad je smešten u dolini Vardara, i na području koje on obuhvata nalazi se veliki broj arheoloških lokaliteta. Negotino kakav danas postoji je formiran u kasno srednjem veku, kao jedno zanatsko naselje.

Osim šetnje ovim gradićem, možete posetiti Gradski muzej, kao i vinarije u ovom području jer je Negotino poznat po klimi pogodnoj za uzgoj grožđa. U ovom gradu se održavaju i značajne manifestacije – Festival vina koji se održava 14. februara, i Manastirska večer i Negotinski panađur koji se održavaju na Malu Gospojinu, od 20.do 23. septembra.

Apartmani i hoteli Negotino

Kada je u pitanju Negotino hoteli i apartmani koji se nalaze u ovom gradu su ono što turiste posebno privlači, zbog negove povoljne pozicije. Grad se nalazi na putu koji preko Beograda moravskom i vardarskom dolinom povezuje Panonsku niziju sa istočnim delom Sredozemlja, pa je Negotino često usputna stanica do Soluna, i Grčke generalno.

Ukoliko posećujete Negotino smeštaj i aranžmani su vam dostupni putem našeg sajta. Pogledajte ponudu i rezervišite putovanje u Negotino.

Pretraga

Destinacija

  • Negotino

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.