Ohrid letovanje

Ohrid smeštaj – Ohrid letovanje: Ohrid je jedan od najpoznatijih i najposećenijih gradova u Makedoniji. Razlog za to je Ohridsko jezero, koje privlači turiste čitavog sveta, a ljudi ga nazivaju “makedonskim morem”. Grad je dobio ime po krečnjačkom hridu formiranom iznad jezera, a “vo hrid” ima značenje na hridu. Ovaj deo je danas naseljen i pruža prelep pogled na jezero i njegovu okolinu. Kada je u pitanju Ohrid letovanje je jedan od najčešćih povoda za putovanje na ovu destinaciju, prvenstveno zbog blizine, povoljnih cena i prirodnih lepota koje gradu daju poseban šarm.

Ukoliko planirate da posetite Makedoniju, na našem sajtu možete pogledati koji aranžmani za Ohrid su u ponudi. Ovo je mesto u kome uživati i tokom drugih godišnjih doba, pa Ohrid na jesen i proleće takođe biva domaćin velikog broja turista.

Ohrid smeštaj

Oni koji putuju u Ohrid smeštaj navode kao jednu od glavnih prednosti ovog mesta u odnosu na druga letovališta u regionu. Turistima na raspolaganju stoje hoteli i apartmani, od kojih većina nudi prelep pogled na jezero, koje je dominantan “ukras” Ohrida.

Visok kvalitet usluga i sadržaja u smeštaju je ono što, u kombinaciji sa izuzetno povoljnim cenama, najviše privlači turiste i olakšava im izbor odgovarajućeg smeštaja. Kada je u pitanju Ohrid hoteli nude pristupačnost i ljubaznost osoblja, udobne sobe, moderan sadržaj, opremljenost spa i wellness centrima, restorane sa reprezentativnom ponudom i niz drugih pogodnosti.

Dolaskom turista u Ohrid apartmani često budu zakupljeni i brže nego što se to očekuje, a ovakav tip smeštaja preferiraju oni koji žele veći nivo privatnosti u odnosu na onaj koji nude hoteli. Ukoliko želite da i sa prozora vidite sve lepote jezera i grad Ohrid smeštaj izaberite na obali ili u njenoj blizini, kako biste se budili uz najlepše prizore koje ovo mesto može da ponudi.

Ohrid znamenitosti i atrakcije

Glavna atrakcija zbog koje su aranžmani za Ohrid tako popularni, jeste Ohridsko jezero specifične, svetlo plave boje, za koje mnogi posetioci kažu da izgleda lepše i od samog mora. Neke od najlepših plaža na jezeru se nalaze u blizini manastira Sv. Nauma, gde su smešteni i najluksuzniji hoteli. Plaže su opremljene kafićima, barovima, prodavnicama, a na obali su smešteni i brojni restorani sa domaćom i internacionalnom kuhinjom.

Zbog sve atraktivnijeg sadržaja na plažama, Ohridsko jezero postaje jedno od najpopularnijih destinacija i za mlađu populaciju, iako tradicionalno važi kao letovalište idealno za porodice sa decom.

Neke od najvažanijih kulturnih i istorijskih atrakcija u Ohridu su pomenuti manastir Svetog Nauma, tvrđava Samuilov grad, crkva Sv. Sofije, manastir Sveti Kliment i Pantelejmon i mnoge druge.

Pretraga

Destinacija

  • Ohrid

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.