Skoplje putovanje

Skoplje putovanje – aranžmani: Glavni i najveći grad Makedonije je odlična destinacija za putovanje od par dana ili produženi vikend. Ukoliko posetite Skoplje putovanje ćete provesti uz obilazak znamenitosti i makedonske gurmanske specijalitete. Pogledajte pondudu aranžmana i spremite se za obilazak Skoplja.

Skoplje znamenitosti – značajne istorijske građevine

Glavna znamenitost prestonice Makedonije jeste Kameni, odnosno Dušanov most. Za ovaj most koji povezuje stari sa novim delom grada se vezuju mnoge legende. I dok je prema jednoj teoriji sagrađen za vreme Justinijanove vladavine, prema drugoj je izgrađen za vreme sultana Mehmeda II Osvajača, a jedno je sigurno – ovaj most preko Vardara je jedna od istorijski najznačajnijih građevina Skoplja.

Tvrđava Kale koja je smeštena na bregu Gradište takođe je simbol Skoplja. Tokom istorije je obnavljana više puta, ali nije izgubila na značaju. U Skoplju je smeštena i spomen kuća Majke Tereze, koja je i rođena u ovom gradu.

Grad stvoren za ljubitelje kulture

Kada budete obilazili Skoplje znamenitosti koje će vam privući najviše pažnje su svakako mostovi. Pored Kamenog mosta ne treba zaboraviti ni Most umetnosti, koji je ukrašen spomenicima značajnih makedonskih ličnosti, među kojima je i Toše Proeski.

Ljubiteljima kulture i muzeja će se ovaj grad sigurno dopasti, jer u Skoplju mogu obići Arheološki muzej, Muzej savremene umetnosti, Muzej holokausta i Muzej makedonske borbe za državnost i nezavisnost. Takođe možete posetiti i Makedonsku operu i balet, kao i Makedonsku filharmoniju.

Skoplje – grad za prave gurmane

Za sve gurmane koji posete Skoplje putovanje, ili makar deo puta, obeleže i makedonski restorani sa domaćim gurmanskim specijalitetima. Još jedna prednost ovog grada su i pristupačne cene. Noć u Skoplju može obeležiti šetnja pokraj Vardara, a potom večera u jednom od restorana domaće kuhinje koje, osim dobre hrane, odlikuje i ljubazno osoblje.

Skoplje hoteli i apartmani

Veliki broj smeštajnih kapaciteta i ugostiteljskih objekata govori samo jedno – ovaj grad je uvek spreman da turistima poželi dobrodošlicu. Ukoliko planirate da posetite Skoplje hoteli i apartmani koji se nalaze u ponudi su sigurno dobar izbor za vas. Pogledajte aranžmane i počnite sa planiranjem putovanja u Skoplje.

Pretraga

Destinacija

  • Skoplje

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.