Ulan Bator putovanje

Putovanje u Ulan Bator – aranžman: Ulan Bator je glavni grad Mongolije, nalazi se na nadmorskoj viisni od 1350 metara na reci Tul. U prevodu sa mongolskog jezika naziv ovog grada je “crveni heroj”, a prestonica je dobila to ime nakon proglašenja Mongolije za narodnu republiku 1924. godine. Ulan Bator je atraktivan brojnim turistima zbog svoje specifične kulture i tradicije, kao i toga što je ovo mesto postojbina Džingis-kana osnivača velikog Mongolskog carstva. Ukoliko i vi želite da posetite Ulan Bator pogledajte ponude turističkih agencija koje postoje na našem sajtu.

Zahvaljujuči svom geografskom položaju, velikoj nadmorskoj visini, udaljenosti od više stotina kilometara od obale, kao i uticaju sibirskog anticiklona, Ulan Bator predstavlja najhladniju prestonicu na svetu. Grad ima kratka i topla leta, a duge i hladne zime.  

Ulan Bator smeštaj

Kada je u pitanju smeštaj u Ulan Batoru u ponudi postoje različite vrste smeštajnih jedinica. Mongoli su poznati kao nomadski narod i veliki broj stanovništva i dan danas živi tim načinom života, na nepreglednim rostranstvima u njihovim tradicionalnim šatorima. Ipak, Ulan Bator je svakako urbanije mesto, odnosno grad u kojem živi više od 1,5 miliona stanovnika, što je skoro polovina ukupnog stanovništva. Turistima je na raspolaganju veliki broj hotela, a u većini možete iskusiti karakterističan mongolski šarm.

Ulan Bator znamenitosti

Kao najznačajniju znamenitost Ulan Batora turistički vodiči obično preporučuju manastir Gandan, socijalistički spomen-kompleks u Zajsanu sa prelepim pogledom na grad. Pored toga Zimski dvorac na planini Bogd Kan, trg Sukbatar i obližnji manastir Čojin Lama takođe su atraktivne lokacije koje vredi posetiti ako se nađete u Ulan Batoru.

Osim toga, u Ulan Batoru postoji veliki broj muzeja, a najpoznatiji su Nacionalni istorijski muzej i Prirodnjački muzej. Popularne destinacije za jednodnevne izlete su nacionalni park Terelj, ruševine manastira Manzušir na južnim padinama planine Bogd Kan i velika konjanička statua Džingis Kana podignuta 2006. godine.

Ulan Bator aranžmani

Kada su u pitanju aranžmani za Ulan Bator u ponudi turističkih agencija sa našeg sajta možete pronaći veliki broj različitih opcija i odabrati onu koja vama najviše odgovara. Bilo da je u pitanju Ulan Bator na proleće ili Ulan Bator na jesen, ugođaj će sigurno biti na najvišem nivou s obzirom na to da ovaj grad svojim sadržajem nudi mnoštvo mogućnosti da savršeno ispunite svoj dan.

Pretraga

Destinacija

  • Ulan Bator

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.