Krakov putovanje - otkrijte glavni saobraćajni čvor Poljske

Krakov putovanje – aranžmani: Krakov je grad u Poljskoj i predstavlja kulturni, obrazovni, industrijski i turistički centar regije u kojoj se nalazi. Ovaj grad je glavni saobraćajni čvor Poljske, te se u njemu ukrštaju važni međunarodni i regionalni putevi, kao i železničke pruge. Kao grad koji godišnje obiđe nekoliko miliona ljudi, samo putovanje u Krakov će vam omogućiti da se odmorite, ali i da obiđete sve bitne svetske znamenitosti Krakova.

Ovaj grad je udaljen od Beograda 780 kilometara, ali kako Krakov sa pravom nazivaju magičnim gradom starog kontinenta, svaki pređeni kilometara nije ništa u poređenju sa onim što vas očekuje ako se upustiti u ovu avanturu. Ukoliko imate želju da upoznate ovaj deo Evrope, u bilo kom periodu u toku godine, potražite ponudu za sjajne aranžmane na našem sajtu i provedite odmor u savršenom okruženju.

Hoteli u Krakovu

Aranžmani za Krakov uglavnom uključuju kako smeštaj tako i prevoz, ali je mogućnost sopstvenog prevoza uvek moguća. Ovaj grad je posle Varšave najveći grad u Poljskoj, smešten u južnom delu na obalama reke Visle. Kako je grad jedan od najvećih univerzitetskih centara Evrope, ne čudi veliki izbor hotela koji krasi ovaj grad.

Hoteli u Krakovu su opremljeni na visokom nivou, ali ukoliko ste ipak za privatni smeštaj, opcije iznajmljivanja sobe ili apartmana je uvek dostupna. U ovom gradu su uvek gužve, te se savetuje da birate hotel i smeštaj u Krakovu koji ima parking, kako biste se parkirali ukoliko planirate put sopstvenim prevozom ili ukoliko iznajmite auto u samom gradu.

Krakov znamenitosti

Krakov je grad koji će vas oduševiti, bilo da se opredelite za Krakov na proleće ili jesen. Kada je u pitanju Krakov turističke atrakcije su brojne, ali se u svakom slučaju svakome ko se odluči za putovanje u ovaj grad prirodno nameće pitanje šta videti u Krakovu.

Krakov je grad koji će oduševiti svakog, jer od samog izgleda grada, preko brojnih znamenitosti Krakova, do gostoljubivosti meštana, u ovom gradu svako može naći nešto po svojoj meri i svom ukusu. Kada je u pitanju Krakov znamenitosti grada koje obavezno morate posetiti su: dvorac Vavel, čuveni logor u Aušvicu i rudnik soli u mestu Vielička.

Dvorac Vavel je simbol samog grada, te ga nikako ne smete zaobići, a i kako se nalazi na reci Visli, pogled sa ovog brda na sam grad očarava, te je i to jedan od razloga zašto se ovaj dvorac mora naći na vašem spisku “Krakov atrakcije”. Logor u Aušvicu predstavlja memorijalni centar i mesto stradanja miliona Jevreja i drugih nacija, pa sam obilazak logora može biti veoma emotivan. Rudnik soli u mestu Vielička je jedan od najstarijih rudnika u Evropi gde se možete spustiti čak 125 metara ispod zemlje i obići dvorane koje su specijalno uređene za turističke posete.

Ovaj grad nudi mnogo toga za videti i obići, ali šetnje pored reke su nezamenljiv doživljaj koji opušta i telo i um, te će vam putovanje u Krakov biti i dobar odmor i iskustvo koje se ne zaboravlja.

Pretraga

Destinacija

  • Krakov

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.