Varšava putovanje

Varšava putovanje – Varšava znamenitosti: Varšava je poljska prestonica i živopisni grad koji leži na obalama reke Visle. Istorijski centar grada se nalazi na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine, a ove atrakcije su ujedno i najzaslužnije za status jednog od najlepših gradova srednje Evrope, koji Varšava godinama uživa.

Ukoliko je vaša naredna destinacija Varšava putovanje će vas sprovesti kroz najlepše znamenitosti Poljske, ali i kulturu i duh njenog veselog naroda koji možete osetiti u gradskom prevozu, na ulicama, u restoranima, i svim onim mestima koja vrve od Poljaka i turista. Kada je u pitanju Varšava, aranžmani su izuzetno brojni, a sve raspoložive ponude za putovanje u poljsku prestonicu možete proveriti na našem sajtu.

Varšava hoteli i apartmani

Ako vas zanima smeštajni kapacitet koji nudi Varšava hoteli i apartmani u ovom gradu vas sigurno neće izneveriti. Kako je reč o jednoj od najposećenijih destinacija u Poljskoj, ponuda je uređena tako da odgovara na potrebe svih posetilaca – kako onih koji dolaze u Varšavu poslovno, tako i onih koji su doputovali turistički u želji da upoznaju ovaj čuveni grad na Visli.

Grad Varšava hoteli koje nudi, kao i apartmanski kompleksi su izuzetno pristupačni u poređenju sa ponudom u drugim evropskim prestonicama, pa je ovo još jedan od razloga zašto ne bi trebalo da se dvoumite prilikom izbora vaše sledeće destinacije.

Varšava znamenitosti

Znamenitosti u Varšavi su brojne, a počinju sa Starim gradom u okviru koga se nalazi Kraljev zamak, nekadašnje sedište vladara države, a danas muzej stilskog nameštaja, slika, predmeta od porcelana i dekorativne umetnosti uopšte. Katedrala Svetog Ivana Krstitelja je najstarija katedrala u Varšavi, a trebalo bi da je obiđete prvenstveno jer su u njoj sahranjeni mnogi poljski velikani.

 

Muzej Frederika Šopena, rezidencija Lazienski i Sigmundov stup su takođe važna obeležja Varšave koja vredi obići, a njihova posebnost leži u umetninama, istoriji i raznim legendama koje se vezuju za ove atrakcije.

Kada posetite Varšavu, ne zaboravite da obiđete i njene parkove pored Visle, koji nude mogućnost za opuštanje, fotografisanje prelepih prizora i kupovinu suvenira bez kojih svakako ne bi trebalo da napustite ovaj grad. Ako je vaša naredna destinacija Varšava putovanje vas neće ostaviti ravnodušnim, a verujemo da ćete u budućnosti poželeti da se ponovo vratite u grad šarenih fasada i prelepih znamenitosti.

Pretraga

Destinacija

  • Varšava

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.