Vroclav putovanje

Vroclav putovanje – aranžmani: Poljska je zemlja koja već dugo mami pažnju turista, a pored standardnih turističkih destinacija, poslednjih godina je sve zanimljiviji za obilaske i grad Vroclav. Poznat po patuljcima, rekama i dobroj atmosferi, Vroclav je odlična ideja za kraće putovanje tokom cele godine. Pogledajte ponudu aranžmana i saznajte šta tamo možete obići.

Grad patuljaka i Venecija Poljske

Vroclav je četvrti po veličini grad u Poljskoj, i ujedno istorijska prestonica Šleske. Ovaj grad je poznat po posebnom šarmu kojim odiše, i predstavlja odličnu destinaciju za parove, mlade ljude, ali i porodice i starije koji žele da obiđu i upoznaju jedan od najlepših poljskih gradova.

Naziv Venecija Poljske dobio je zahvaljujući velikom broju mostova – pre Drugog svetskog rata je ovde postojalo 303, a danas oko 220 mostova. Kroz Vroclav protiče reka Odra sa svoje četiri pritoke – Bistricom, Olavom, Slezom i Vidavom. Ukoliko ovaj grad posećujete leti, možete se voziti kajakom ili krstariti brodićima. Brojne reke i mostovi su razlog zbog kog turisti uživaju u šetnji ovim gradom i njegovim pejzažima.

Još jedan alternativni naziv za ovaj grad je i – Grad patuljaka. Naime, limene statue patuljaka nalaze se po celom gradu, pa i u okviru nekih objekata kao što je na primer Zoološki vrt. Turistima je potraga za ovim patuljcima posebno zanimljiva, pa čak postoje i mape i aplikacije uz koje ih možete lakše naći.

Znamenitosti Vroclava

U Vroclavu se nalazi desetak značajnih muzeja, od kojih se kao najpoznatiji ističe Narodni muzej Poljske, a potom i Gradski muzej, Muzej arhitekture i Akademija umetnosti. Vroclav svojim posetocima, ali i stanovnicima, nudi brojna pozorišta i opere.

Glavni trg Reynek je najveći gradski trg Vroclava i početna stanica gotovo svih obilazaka. Glavna gradska ulica rezervisana je za brojne kafiće i izloge poznatih brendova, ali ovde se nalazi i najstariji restoran – pivnica u Evropi.

Posebnu atrakciju za sve uzraste predstavlja Zoološki vrt koji može parirati najkvalitetnijim zoološkim vrtovima u Evropi, i koji pored kopnenih životinja poseduje i veliki akvarijum sa vodenim vrstama.

Za najlepšu panoramu u Vroclavu, posetite Sky Tower, odakle ćete imati pogled na ceo grad i svetla Vroclava.

Smeštaj u Vroclavu

Apartmani i hoteli u Vroclavu su odlično povezani gradskim saobraćajem sa centrom grada, pa ne bi trebalo da bude problema gde god da ste smešteni. Pogledajte koji smeštaj u Vroclavu se nalazi u ponudi i rezervišite željeni aranžman za sledeće putovanje.

Pretraga

Destinacija

  • Vroclav

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.