Kabo da Roka putovanje

Kabo da Roka aranžmani – Kabo da Roka putovanje: Kabo da Roka, ili Stenoviti rt kako ga još nazivaju, predstavlja najzapadniju tačku Evrope i Portugalije. Smešten je u parku prirode Sintra-Cascais, koji je od Lisabona udaljen samo 42 km severozapadno. Kabo de Roka je visok oko 144 metra i izuzetno je popularno turističko odredište zbog prirodnih lepota i neobičnog ambijenta koji u parku vlada. Na ovoj visini, Kabo da Roka pruža veličanstven pogled na more i stene od koje se razbijaju talasi, praveći tako posebno lepe i nesvakidašnje prizore.

Kada je u pitanju razgledanje Kabo da Roka putovanje u Lisabon je idealna prilika da obiđete i ovu važnu znamenitost, a na našem sajtu pogledajte koji su Kabo da Roka aranžmani u ponudi, odnosno koje ponude za putovanja uključuju i ovaj izlet.

Kabo da Roka znamenitosti i istorija

Kabo da Roka je popularna atrakcija prvenstveno zbog svoj položaja, a onda i zbog svetioničkog kompleksa koji se nalazi na rtu. Kroz rt možete prošetati kamenim stazama koje vode do mesta sa kojih možete pažljivo posmatrati okolinu, a već po samom dolasku ćete primetiti i veliki krst sa pločom na kome su ispisani stihovi Luisa de Kamoisa, slavnog pesnika, kao i tačne geografske koordinate.

U okviru kompleksa se nalazi i velika suvenirnica, turistički info centar, kao i određen broj ugostiteljskih objekata u kojima možete uživati u ručku ili poslasticama, uz jedinstven pogled sa Kabo da Roka. Na ovom mestu možete kupiti originalnan suvenir u vidu sertifikata, koji “dokazuje” da ste bili na najzapadnijoj tački evropskog kontinenta. Istorijski gledano, Kabo da Roka je odigrala izuzetno važnu ulogu u prošlosti kada je država bila meta napada raznih vojski, jer je poslužio kao odmbrambena linija duž obale.

Kabo da Roka smeštaj

Kada je u pitanju Kabo da Roka smeštaj u blizini ove atrakcije možete pronaći u njenoj neposrednoj okolini, gde postoji nekoliko apartmanskih kompleksa i manjih hotela, dok je mogo širi izbor smeštaja upravo u Lisabonu. Hoteli i apartmani u ovoj regiji su izuzetno uređeni, i prilagođeni potrebama svojih gostiju, pa ne čudi što su smeštajni kapaciteti Lisabona gotovo uvek popunjeni. Ipak, bez obzira na to kakav smeštaj preferirate, Kabo da Roka aranžmani koji su u ponudi uključuju i obezbeđen hotel ili apartman, pa je ovo stavka putovanja o kojoj ne morate mnogo razmišljati.

Ponude za putovanja u kojima uočite Kabo da Roku, sasvim sigurno sadrže i Lisabon u svom planu, koji je obično baza čitavog putovanja. Ovo je idealna prilika da upoznate portugalsku prestonicu i sve ono što je izdvaja iz drugih, jednih drugima sličnih evropskih prestonica i gradova.

Pretraga

Destinacija

  • Kabo da Roka

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.