Lisabon putovanje

Lisabon putovanje – hoteli u Lisabonu: Lisabon je glavni grad Portugala i ujedno je najzapadnija evropska prestonica. Poznat je kao srdačan, topao grad i veoma raskošan u svojim istorijskim i kulturnim znamenitostima koje su glavni povod za putovanje u Lisabon. Osim po reci Težo, Lisabon je poznat i po velikoj luci smeštenoj na Atlantskoj obali. Osim što poseduje turistima atraktivan sadržaj, Lisabon je važan univerzitetski cenatr, sedište Vlade i celokupne uprave države Portugalije.

Ukoliko planirate put u Portugaliju, pogledajte na našem sajtu koji aranžmani za Lisabon su u ponudi, i direktno odatle se uputite u jednu od najlepših evropskih metropola. Ukoliko birate Lisabon putovanje u ovaj grad će vas odvesti među najlepše građevine, važne univerzitete i ljubazne Portugalce zbog kojih ćete poželeti da se ponovo vratite u Lisabon.

Apartamni i hoteli u Lisabonu

Mnogobrojni apartmani i hoteli u Lisabonu su glavne opcije za smeštaj kada se nađete u ovom gradu. Tu su i hosteli, mada posetioci uvek radije biraju vrhunsku uslugu koju pružaju hoteli u Lisabonu. U njima ćete naići na topao doček od strane osoblja, uređene prostorije, udobne sobe i moderne sadržaje koji će upotpuniti vaš boravak u Lisabonu.

Apartmani u Lisabonu se nalaze u okviru velikih kompleksa, a jedina razlika u odnosu na hotel je činjenica da boravak u apartmanima nudi viši nivo privatnosti. Uređenost apartmana ni na koji način ne zaostaje za hotelima. Cene su izuzetno povoljne, barem kada su apartmani u Lisabonu u pitanju, što nije uvek pravilo u drugim evropskim gradovima.

Lisabon znamenitosti – šta videti?

Stari gradski centar Lisabona se nalazi na Uneskovoj listi svetske baštine, pa upravo odavde možete krenuti u obilazak grada. Primetićete da su ulice u Lisabonu u najvećem broju slučajeva kaldrme, a mnoge građevine potiču i iz druge polovine osamnaestog veka.

Kada je u pitanju Lisabon znamenitosti koje obiđete delovaće vam kao veliki muzej na otvorenom, zbog čega ovaj grad i jeste tako poseban za one koji prvi put doputuju u njega. Ono što svakako ne bi trebalo da propustite jesu katedrala Lisabona, kula Belem, Jeronomitski samostan, tvrđava Svetog Đorđa i Spomenik otkrićima.

Spomenik otkrićima se izdvaja kao jedan od najprepoznatljivijih simbola Lisabona, a posvećen je slavnom Henrikeu Moreplovcu, čiji su pohodi i otkrića od neprocenjivog značaja za Portugaliju i njenu istoriju. Osim ovih znamenitosti, iskoristite sunčane dane da obiđete i peščane plaže u Lisabonu, od kojih su najlepše smeštene na severnom potezu grada.

Pretraga

Destinacija

  • Lisabon

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.