Sitra - putovanje koje se dugo pamti

Sintra putovanje – aranžmani: Sintra je veoma značajan grad u Portugaliji i nalazi se na zapadu države. Ovaj grad je naselje u okrugu Lisabon. Središnj deo Sintre predstavlja svetsku baštinu pod zaštitom UNESCO-a i čine je niz starih zdanja, parkova i vrtova. Od glavnog grada Lisabona, Sintra je udaljen svega tridesetak kilometara, te ako vas put navede u glavni grad Portugalije, obavezno obiđite naselje Sintra koje odiše kulturom ove države.

Ukoliko planirate put u Portugaliju, pogledajte na našem sajtu koji su Sintra aranžmani u ponudi. Ako izaberete grad Sintra putovanje u ovo mesto će vas odvesti među najlepše građevine i ljubazne Portugalce zbog kojih ćete poželeti da se ponovo vratite u ovaj prelepi grad Portugalije.

Sintra hoteli i apartmani – smeštaj

Ako se odlučite za gradić Sintra smeštaj možete rezervisati ili u vidu hotela ili u vidu apartmanskih kompleksa. Naime, hoteli su veoma dobro opremljeni i uređeni, te ne treba brinuti jer je odlična hotelska usluga zagarantovana. Kada je u pitanju Sintra aranžmani uglavnom obuhvataju i prevoz i smeštaj, pa brigu o hotelima, apartmanima i prevozu možete prepustiti drugome.

Sinta znamenitosti

Putnici koji se odluče da posete grad Sintra šta videti je prvo pitanje koje im se mota po glavi. Naime, ovaj grad u Portugaliji je veoma dobra čuvana tajna Lisabona. Sintra predstavlja brdovito šumoviti predeo u kojem se nalazi veliki broj palata i dvoraca koji su stari i po nekoliko stotina godina. Palacio de Pena je najpoznatija romantičarska palata iz devetnaestog veka na visokoj steni okružena parkom. Ova palata liči na Diznilend i danas predstavlja muzej u kojem možete saznati mnogo o istoriji jedine kraljevske porodice u Portugaliji.

Ukoliko želite da se upoznate sa arhitekturom Portugalije i da osetite duh jedne države, pešačka ulica u staroj Sintri će vam sigurno to dočarati. Središnji trg Sintre je veoma zanimljiv, a ako ste ljubitelji sladoleda obavezno probajte ukusnu tortu Pasteis de Sintra u jednom od mnogobrojnih kafića na gradskom trgu. Ako se odlučite za grad Sintra na proleće i vreme vam bude lepo i toplo, možete uživati na plažama kao što su Sao Juliao, Magoito, Macas, Grande ili Adraga, za koju se kaže da je jedna od najlepših plaža u Evropi.

Sintra je veoma romantično mesto u Portugaliji, koje osim što ima jedinstvenu arhitekturu, spektakularnu prirodu i izlaz na Atlantski okean, poznato je i po veoma dobroj kuhinji, pa ukoliko se uputite u ovaj grad obavezno probajte jela poput “queijadas” i “travesseiros”. Takođe, ovaj grad je poznat po veoma zdravoj hrani, pa ne propustite da probate svežu ribu i pijete belo vino u nekom od restorana duž atlantske obale Portugala.

Pretraga

Destinacija

  • Sintra

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.