Brašov putovanje

Brašov putovanje – aranžmani za putovanje u Brašov: Brašov je grad u Rumuniji. Nalazi se u središnjem delu države, u istorijskoj pokrajini Transilvanija. Godina 1252. se uzima kao godina kada je ovaj grad nastao, te je duga istorija sačuvana u ovom gradu. Brojna zdanja, crkve i kuće u Brašovu su podignuti u nemačkom stilu koji je veoma očigledan i danas.

Brašov se nekada zvao Korona što u prevodu znači kruna, te samo ima govori o značaju i lepotama samog grada. Ukoliko planirate put u Rumuniju, pogledajte na našem sajtu koji su Brašov aranžmani u ponudi ili u sklopu kojih aranžmana se nalaze fakultativni izleti u grad Brašov. Ako se odlučite za putovanje u Brašov, odmor u prirodi vam je zagarantovan.

Brašov smeštaj – gde odsesti?

Kada je u pitanju Brašov smeštaj možete pronaći u okviru hotela ili apartmanskih kompleksa. Brašov hoteli su opremljeni veoma moderno i uređeni na visokom nivou, tako da je odlična hotelska usluga u svakom hotelskom objektu zagarantovana. Aranžmani za ovo mesto uglavnom uključuju i prevoz i smeštaj, pa brigu o hotelima, apartmanima i prevozu možete prepustiti drugima.

Kako je klima u ovom delu Rumunije veoma povoljna, ako se odlučite za Brašov na proleće ili jesen obilazak ovog grada zvuči kao idealan plan za odmor i relaksaciju. Ne propustite priliku da predstojeće mesece učinite nezaboravnim upravo na ovoj rumunskoj destinaciji.

Brašov šta videti i obići?

Kada je u pitanju Brašov znamenitosti su brojne, iako grada nije mnogo veliki. Brašov je danas važno turističko odredište Rumunije s obzirom na to da se u ovom gradu nalazi veoma dobro očuvano vredno staro jezgro. U okolini grada su smešteni rumunski ski centri, koji se često kombinuju sa turističkim sadržajima ovog grada.

Kada su u pitanju znamenitosti u Brašovu, treba izdvojiti jednu od najvećih znamenitosti ovog grada, protestantsku Crnu crkvu. Ova crkva je gotska crkva koja služi liturgiji nemačkih luterana koji žive u ovom delu Rumunije. Ime je dobila požaru iz 1689. godine u kojoj je nagorela i dobila boju koju i danas ima. Glavna pešačka ulica Brašova je Mureška ulica u kojoj možete videti arhitekturu ovog grada koja je očuvana vekovima unazad.

Gradski trg je najzanimljiviji mladima jer su tu smešteni kafići i restorani, ali je cela atmosfera na trgu srednjovekovna, te ne čudi što su predeli Brašova korišćeni u mnogim filmovima. U brojnim restoranima u starom delu Brašovu možete probati tradicionalnu hranu Rumunije, te ukoliko se uputite u ove krajeve, zasigurno je da će vam odmor biti veoma zanimljiv i obojen novim avanturama.

Pretraga

Destinacija

  • Brašov

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.