Bukurešt putovanje

Bukurešt putovanje – aranžmani: Bukurešt je prestonica Rumunije, a i njen ekonomski, kulturni i trgovinski centar. Ovaj veliki grad pripada evropskim metropolama, a turistički je sve popularniji. Zovu ga “malim Parizom”, kako bi opisali njegov šarm i arhitekturu, kao i kulturno-istorijske znamenitosti koje se u njemu nalaze.

Putovanje u Bukurešt sve je popularnije i atraktivnije, pre svega upravo zbog bogatstva koje ovaj grad ima u vidu raznih kulturno-istorijskih znamenitosti. Našim turistima posebno je drago da obiđu Bukurešt s obzirom na to da on predstavlja komšijsku prestonicu, te nam je blizu. Ukoliko se i vi odlučite za putovanje u Bukurešt – lako ćete na našem sajtu pronaći aranžmane agencija za ovo putovanje.

Bukurešt smeštaj

Agencije u aranžmanima za putovanje u Bukurešt najčešće nude hotelski smeštaj, ali verovatno ćete pronaći i ponude sa smeštajem u hostelima. Naravno, Bukurešt ima i apartmane za izdavanje, ali ovo nije deo ponude agencija.

Hoteli u Bukureštu razlikuju se u odnosu na broj zvezdica, odnosno stepen luksuza i ugođaja, kao i po uređenju soba, veličini i lokaciji. Preporučujemo da se, ukoliko planirate da obilazite grad i u sobi zapravo samo spavate, ne ustručavate da izaberete manje luksuzan hotel ili hostel, ali da bude što bliže centru grada. Svakako, javni prevoz Bukurešta dobro je organizovan pa vam neće predstavljati problem ni ukoliko odaberete nešto dalji hotel, ali svakako ćete na ovaj način uštedeti vreme.

Bukurešt znamenitosti

Bukurešt znamenitosti ima na pretek, a pre svega, preporučujemo da obiđete najveću zgradu parlamenta na svetu, koja se nalazi upravo u ovom gradu. Građena za vreme vladavine Čaušeska, ona ima i veliki istorijski značaj, kao i simboliku.

Sem nje, obavezno obiđite i Kuću slobodne štampe; Trijumfalnu kapiju, rađenu baš po uzoru na onu u Parizu; Calea Vistorei (Aveniju Pobede); Vojni klub; Trg Revolucije; Univerzitetski trg u Bukureštu, kao i mnoge crkve i muzeje koji se nalaze širom Bukurešta. Takođe, Bukurešt je poznat i kao grad parkova, te ne propustite da obiđete Cismigiu baštu, Botaničku baštu, ali i parkove kao što su: Herastrua i Karola.

Pretraga

Destinacija

  • Bukurešt

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.