Temišvar putovanje

Temišvar putovanje – aranžmani: Putovanje u Temišvar podrazumeva prelazak srpske granice sa Rumunijom. Ovaj grad nalazi upravo u Rumuniji, u neposrednoj blizini same granice, u rumuskom Banatu, čiji najveći grad predstavlja.

Temišvar ima oko 320.000 stanovnika, a predstavlja 3. najveći grad Rumunije, kao i obrazovni, kulturni i ekonomski centar zapadne Rumunije. Ovaj grad vrlo je turistički popularan, pogotovo kod naših turista kojima je i veoma blizu, a često ga zovu “Malim Bečom” – dugo je bio pod Austrougarima, a i arhitektnoski i estetski podseća na najlepše delove Beča. Aranžmane za Temišvar lako i brzo možete pronaći na našem sajtu, gde ih možete i rezervisati, a ovde ćete saznati i sve za putovanje u Temišvar.

Temišvar smeštaj

Putovanje u Temišvar, naravno, podrazumeva i to da pronađete smeštaj u Temišvaru po vašoj meri. Kao što smo naveli, ovaj grad je turistički vrlo popularan, pa ne čudi što ima i mnogo opcija za smeštaj.

Hoteli u Temišvaru uglavnom su locirani u samom centru grada, te na taj način olakšavaju celokupni obilazak grada svojom lokacijom u središtu “dešavanja”. Apartmani u Temišvaru ređe se nalaze u ponudama aranžmana agencija, ali svakako ih ima, pa ih lako možete pronaći i rezervisati.

Temišvar znamenitosti

Temišvar je pun kulturno-istorijskih znamenitosti, a preporučujemo da ga obilazite na proleće ili jesen kada je vreme obično sunčano i lepo, pa ceo grad odiše posebnim šmekom. Na pitanje “ Šta videti u Temišvaru?”, mi imamo puno odgovora, a evo nekih od njih: Unirii Square (Trg Ujedinjenja), Istorijski centar Temišvara, Piata Victoriei odnosno Trg Slobode, kao i mnoge crkve  i druge znamenitosti koje su vrlo lepe i estetski interesantno osmišljene.

U Glavnoj ulici Temišvara naići ćete na mnoge kafiće i restorane sa pogledom na glavni trg i prelepu crkvu u njenoj sredini. Nema sumnje da ćete sa puta otići puni utisaka, a verovatno ćete se i vratiti u ovaj rumunski grad koji je odmah pored Srbije, i na samo 160 km od njenog glavnog grada.

Pretraga

Destinacija

  • Temišvar

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.