Bajkal putovanje

Poseta Bajkalu – ponuda aranžmana: O grandioznosti i moći Bajkalskog jezera koji se nalazi u središtu Sibira, na 4000 kilometara od Moskve i 3500 kilometara od Tihog okeana, govori činjenica da on u sebi sadrži oko 25% svih svetskih zaliha sveže vode. Da biste mogli da zamislite veličinu jezera, plastično objašnjeno – bilo bi potrebno svim rekama na svetu približno godinu dana da bi popunile njegovo korito.

Nije su samo veličina i brojke ono što krasi Bajkal, njegova gotovo netaknutost i izolacija od svih zagađenja je ono što mu daje na posebnosti i izgledu. Posetite Bajkal uz neki od naših aranžmana i uverite se zašto ova destinacija privlači sve veći broj turista u svetu.

Bajkal – bogato jezero

Bajkal je atkrakcija na koju su Rusi posebno ponosni i neće štedeti na rečima hvale kada o njemu govore. Senzacija vezana za jezero je toliko jaka, da se i danas prepričavaju mitovi koji mu dodaju na dimenzionalnosti. Do danas je opstala legenda o carskom blagu koje se zagubilo u sibirskim stepema ili na dnu najdubljeg i najstarijeg jezera na svetu. Ova ruska svetinja je jedno od mesta sa impresivnom florom i faunom.

Kada posetiti Bajkal

Jezero Bajkal je na godišnjem nivou zaleđeno približno pet meseci, a u proleće i leto na njemu procvetaju alge koje su hrana račićima i zbog koje voda dobija zelenkastu nijansu. U ova doba, jezero ima izgled modrozelenog vodenog prostranstva, a ukoliko se udaljite od obale dobija tamnoplavu boju koja podseća na more. Ovo jezero koje se nalazi na UNESCO spisku svetske baštine je moguće posetiti u svako doba godine, a posebno je atraktivna destinacija svim umetnicima i fotografima.

Zbog predivnih plaža i nepresušnih mogućnosti za različite aktvnosti poput planinarenja, vožnje čamca ili posmatranje ptica – Bajkal je destinacija koju vredi posetiti.

Poseta Bajkalu je obavezna na listi svih svetskih putnika koji sebe smatraju ljubiteljima atraktivnih putovanja. Bajkal je sinonim za avanturistički pohod, a samo jedan pogled na neverovatna prirodna bogatstva će vam oduzeti dah.

Pretraga

Destinacija

  • Bajkal

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.