Jekaterinburg putovanje

Jekaterinburg putovanje – aranžmani: Putovanje u Jekaterinburg sve je popularnije, a ovaj grad mnogi zovu ruskim Čikagom zbog razvijene kulture, kao i industrije, a mnogi ga nazivaju i “trećom prestonicom Rusije” (nakon glavne Moskve i popularnog Sankt Petersburga). Smešten na azijskom delu planine Ural, na granici azijske i evropske Rusije, sa preko milion stanovnika, Jekaterinburg predstavlja metropolu i četvrti grad po broju stanovnika u Rusiji.

Jekaterinburg je naziv dobio po Katarini, ženi cara Petra Velikog, a brzo nakon njegovog osnivanja pronađeno je nalazište zlata, a zatim i smaragda, da bi se posle našlo još više stotina njih. Na ovome Jekaterinburg može da zahvali Uralu na kome je smešten, a koji je poznat po visokoj sadržini ruda. Aranžmane agencija za putovanje u Jekaterinburg možete pronaći na našem sajtu, a zatim se zaputiti u istraživanje ruskog Čikaga.

Jakaterinburg smeštaj

Za smeštaj u Jakaterinburgu postoje najrazličitije opcije: hoteli, apartmani, hosteli i moteli. Najpopularniji su hoteli u Jakaterinburgu koji su smešteni širom grada, a svako može pronaći baš onaj koji njegovim preferencijama najviše odgovara.

Agencije u aranžmanima nude upravo hotelski smeštaj, a u apartmanima i hostelima u Jakaterinburgu možete boraviti ukoliko na putovanje u Jaketerinburg idete u svojoj “režiji”.

Jakaterinburg znamenitosti

Kao moderan grad, koji je i od velike istorijske važnosti, Jakaterinburg ima pregršt kutaka za upoznavanje i razgledanje. Spomenik “Tastatura” jedan je od najzanimljivijih i najposećenijih turističkih atrakcija u Jaketerinburgu. Ogromna kamena tastatura ima i mit u koji lokalci veruju – ako koracima ukucate na nju želju koju želite da vam se ostvari a zatim stanete na “Enter” – to će se i desiti.

Sem ovog zanimljivog spomenika, centar Jakaterinburga pun je spomenika i zanimljivih kulturno-istorijskih znamenitosti na koje ćete nailaziti na svakom koraku. Obavezno obiđite i Ganina Yama manastir, Ratni muzej, kao i pozorište, ali i mnoge druge znamenitosti u Jakaterinburgu.

Pretraga

Destinacija

  • Jekaterinburg

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.